Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Dette viser at verden kan forandres

Israels utenriksminister Yair Lapid åpnet det første israelske konsulatet i Dubai i De forente arabiske emirater. (Foto: GPO)
Utenriksminister Yair Lapid på historisk besøk til De forente arabiske emirater.

Israels utenriksminister Yair Lapid hadde onsdag 30. juni en offisiell åpning av Israels konsulat i Dubai, som han kalte et senter for dialog og samarbeid.

– Det vi åpner i dag er ikke bare et konsulat, men også et senter for samarbeid. Dette stedet symboliserer vår evne til å tenke sammen, til å utvikle sammen og til å endre verden sammen, sa Lapid under åpningen.

Han understreket at freden mellom De forente arabiske emirater og Israel «ikke er mellom regjeringer og ledere, men mellom folk og nasjoner».

– Dette er ikke en fred for meg eller mine venner som står her, men for våre barn og fremtidige generasjoner, sa utenriksministeren.

Dagen før hadde Lapid åpnet den israelske ambassaden i Emiratenes hovedstad Abu Dhabi, i det han hyllet som «et historisk øyeblikk». Utenriksministeren takket også tidligere statsminister Benjamin Netanyahu og den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump, for deres innsats i normaliseringen mellom Israel og Emiratene gjennom Abraham-avtalene.

Den emiratiske ministeren Omar Sultan Al Olama sa på konsulatet-åpningen at båndene mellom Israel og Emiratene «vil skape en mer stabil og sikker region». Han sa også at båndene mellom landene vil «fortsette å vokse».

Lapid har vært på et todagers besøk i Emiratene i det som er det første offisielle besøket av en israelsk minister til Gulflandet i Persiapukten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart