Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ordføreren i Moss avviste SVs boikottforslag

Moss-ordfører Tage Pettersen (Høyre). (Foto: Moss kommune)
Moss-ordfører Tage Pettersen (Høyre). (Foto: Moss kommune)
Tage Pettersen (H) ville ikke gå med på en boikott av varer og tjenester produsert i bosetninger.

Ordfører i Moss kommune, Tage Pettersen fra Høyre, avviste mandag kveld en interpellasjon fra SV-representant Øivind Tandberg-Hanssen. Sosialistisk Venstreparti ønsket at ordføreren skulle ta initiativ til en sak om “kommunal boikott av israelske varer og tjenester produsert på okkupert land”. Pettersen avviste forslaget til SV. En interpellasjonen kan avvises av ordføreren uten votering.

– Jeg mener vi på en god måte ivaretar vår oppgave som innkjøper, og har ikke noe behov for å initiere en boikott av varer og tjenester fra et konkret område, svarte Pettersen da han kontant avviste boikottforslaget.

SVs representant virket ikke å være overrasket over avgjørelsen til ordføreren, men det viktigste var kanskje å sende ut et signal. Boikottpartiene kjemper som kjent om stemmene til jødehaterne og dem som tror på løgnbildene av Israel.

– Jeg hadde ingen forhåpninger om at ordføreren ville støtte mitt forslag, men jeg er fornøyd med at han ga en gjennomgang av Moss kommunes arbeid med etisk handel, sa Tandberg-Hanssen fra talerstolen i Moss bystyre mandag kveld.

SV har også foreslått boikott i Kristiansand. Les MIFFs artikkel Hvorfor Kristiansand kan skrote SVs boikottforslag. Tidligere har Bodø avvist en lignende boikott, mens Trondheim og Tromsø har stemt for.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart