Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

FN prøver å undergrave Israels og jødenes tilknytning til Jerusalem

UNESCO prøver å undergrave Israels tilknytning til Jerusalem. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)
I løpet av oktober 2018 kom det nesten en halv million turister til Israel. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)
Sverige, som eneste land fra vesten, støttet den anti-israelske resolusjonen i UNESCO.

FNs kulturelle organ, UNESCO, vedtok tirsdag en resolusjon som fornekter israelske bånd til Jerusalem. Resolusjonen får krass kritikk av Israel, men skaper også splid innad i de Forente nasjoner. Til tross for at resolusjonen ble vedtatt, var det en sterk motstand mot den. 22 land stemte for, 10 land stemte imot og 23 land avsto fra å stemme. Tre medlemsland var ikke til stede, skriver avisen Times of Israel.

– Selv nå, etter denne forferdelige resolusjonen, henger vårt blå og hvite flagg høyt over Tempelhøyden og over hele Israels evige hovedstad Jerusalem. Flagget svaier i vinden og sender et klart budskap om at vi er her og vi er her for å bli, sa Israels ambassadør til UNESCO, Carmel Shama-Hacohen, etter avstemmingen i FN.

Resolusjonen, som ble foreslått av Algeria, Egypt, Libanon, Marokko, Oman, Qatar og Sudan, var ventet å bli godkjent på grunn av at flertallet av de 58 landene i FN-organet er anti-israelske. Derfor får anti-israelske resolusjoner automatisk et flertall.

- Ingen har større tilknyting til Jerusalem enn jødene, sier Israels FN-ambassadør. (Foto: Daniel Weber)
– Ingen har større tilknyting til Jerusalem enn jødene, sier Benjamin Netanyahu. (Foto: Daniel Weber)

Den anti-israelske resolusjonen avviser at den jødiske staten har suverenitet over noe som helst av Jerusalem. Israel blir derimot omtalt som en «okkupasjonsmakt» i Jerusalem, noe som indikerer at landet ikke har noen juridiske eller historiske bånd til byen. Resolusjonen kritiserer også israelske byggeprosjekter og Gaza-blokaden.

– Denne forutbestemte og bedragerske resolusjonen, og dens forsøk på å undergrave forbindelsene mellom Israel og Jerusalem, vil ikke forandre det enkle faktum om at denne byen er den historiske og evige hovedstaden til det jødiske folk, sier Israels ambassadør til FN, Danny Danon, i en uttalelse.

De ti landene som stemte imot resolusjonen var USA, Storbritannia, Italia, Hellas, Nederland, Litauen, Ukraina, Tyskland, Paraguay og Togo. Vårt naboland Sverige var det eneste vestlige landet som stemte for den anti-israelske resolusjonen. Israel har svart med en reprimande til de svenske ambassadøren, skriver Ynet News.

UNESCO ignorerer med denne avgjørelsen også det klare budskapet fra USAs senatorer. 100 av 100 amerikanske senatorer skrev i forrige uke et brev til FN hvor de krevde en slutt på anti-israelske resolusjoner. USA er den største økonomiske bidragsyteren til FN. Statsminister Benjamin Netanyahu reagerer slik:

– Det finnes ikke noe annet folk i hele verden hvor Jerusalem er like hellig og viktig som for det jødiske folk, selv om et møte i UNESCO prøver å fornekte denne historiske sannheten. Vi fordømmer UNESCO og opprettholder vår sannhet, som er sannheten, at gjennom jødisk historie har Jerusalem vært hjertet av vår nasjon.

Slik stemte de 58 medlemslandene i UNESCO;

Sverige stiller seg sammen med det anti-israelske flertallet. (Foto: UN Watch)
Sverige stiller seg som eneste vestlige land sammen med det anti-israelske flertallet. (Foto: UN Watch)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart