Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fant terrortunnel under FN-skole

Hamas skal ha gravd en terrortunnel under en FN-skole på Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: UNRWA)
Det er ikke første gang Hamas bruker skolebarn som menneskelige skjold.

Nylig ble av det avdekket at terrorister på Gazastripen har gravd en tunnel under en av skolene til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), skriver Jerusalem Post. Tunnelene blir brukt av terrorister til å gjemme seg, produsere og oppbevare raketter og andre terrorvirksomheter.

Når Hamas bygger sin militære infrastruktur under barneskoler og tett på andre sivile områder, så bruker de uskyldige mennesker som levende skjold.

Under Gaza-krigen i 2014 brukte Hamas FN-skolene til å lagre våpen.

Barneskolen var ett av to anlegg til UNRWA som ble skadet i løpet av den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas som ble avsluttet 21. mai. Etter krigen oppdaget FN-organisasjonen det som så ut til å være et hulrom og en mulig tunnel på ett av stedene som ble bombet i løpet av krigen.

«Dybden på hulrommet er omtrent 7,5 meter under skolens overflate. UNRWA oppdaget eksistensen av en mulig tunnel i sammenheng med etterforskningen av luftangrepet», skriver de i en pressemelding.

De fordømmer de palestinske terrorgruppene som bygget tunnelen under skolen deres, men kritiserer også Israel å ha angrepet tunnelen. Angrepet på tunnelen skal angivelig også ha ført til skader på skolen.

«UNRWA fordømmer på det sterkeste eksistensen og potensielt bruk av slike tuneller under skolene av palestinske væpnede grupper. Det er uakseptabelt at elever og ansatte settes i fare på en slik måte», skriver UNRWA.

Uttalelsene til UNRWA kommer etter at UNRWA-sjefen på Gazastripen, Matthias Schmale, ble erklært persona non grata. Schmale måtte forlate Gaza etter at Hamas «ikke lenger kunne garantere for hans sikkerhet».

UNRWA-sjefen ble erklært uønsket etter at han uttalte at de israelske luftangrepene var presise og at de ikke var ment å ramme sivile.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart