Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas krever 250 fanger løslatt for «informasjon» om savnede israelere

Hamas skal ha klargjort en liste på 250 fanger som de ønsker løslatt fra israelske fengsler. (Foto: Wikipedia)
En fangeutvekslingsavtale mellom Hamas og Israel kan være på trappene.

Hamas har levningene til de israelske soldatene Hadar Goldin og Oron Shaul, som ble drept i Gaza-krigen i 2014, i tillegg til de to sivile Avera Mengistu og Hisham al-Sayed i sitt fangenskap. Ifølge libanesiske medier har Hamas nå kommet med en liste på 250 av deres medlemmer som de krever løslatt fra israelske fengsler i en avtale om å gi Israel informasjon om de savnede.

I et TV-intervju for to uker siden snakket Hamas-leder Yahya Sinwar om hvordan de forberedte seg på å håndtere koronaviruset. I intervjuet uttalte Sinwar at Hamas kunne være villige til å frigjøre de savnede israelerne i fangeutvekslingsavtale med Israel. Siden intervjuet har det florert rykter og avkreftelser om en fangeutvekslingsavtale, skriver avisen Israel Hayom.

For en uke siden kunngjorde statsminister Benjamin Netanyahu at Yaron Blum, som leder Israels forhandlinger om å bringe de fangede og falne statsborgerne hjem, og National Security Council var forberedt på å iverksette tiltak for å bringe de savnede hjem. De skal ha etterlyst umiddelbare samtaler gjennom mellommenn.

Levningene til IDF-soldatene Hadar Goldin (t.v.) og Oron Shaul holdes skjult av Hamas. (Foto: Private)
Levningene til IDF-soldatene Hadar Goldin (t.v.) og Oron Shaul holdes skjult av Hamas. (Foto: Private)

Samtidig sier kilder i Hamas at terrorgruppen er villig til å gjennomføre noen foreløpige skritt i en avtale som vil medføre at 250 fanger blir løslatt i bytte mot «informasjon». Kildene sier også at Hamas ikke skal være villig til å fullføre fangeutvekslingen før Israel løslater de 55 Hamas-medlemmene som ble frigjort i den store fangeutvekslingen for Gilad Shalit i 2011, men som senere er blitt fengslet igjen.

Shalit var en israelsk soldat som ble tatt til fange av Hamas i juni 2006. Han ble løslatt i november 2011, etter en fangeutveksling hvor Israel gikk med på å løslate over 1000 palestinske fanger. Over 40 prosent av de palestinske terroristene som ble løslatt i bytte med IDF-korporalen skal siden ha gjenopptatt terroraktiviteter. De skal etter løslatelsen ha vært involvert i drap på flere israelere.

– Alt jeg ønsker er å se min sønn Oron. Om han er i live, skadet – eller om han er død. Jeg ønsker bare en grav, har moren til en av de savnede tidligere uttalt.

Avera Mengistu har vært savnet i flere år, etter at han selv krysset inn til Gazastripen. Israeleren med etiopisk opphav skal ha psykiske lidelser.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart