Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Iran: Annen måte å lage atomvåpen på

Irans president Mahmoud Ahmadinejad. (Foto: UN Photo)
Irans president Mahmoud Ahmadinejad. (Foto: UN Photo)
Iranerne har begynt å følge et nytt spor for å lage atomvåpen, gjennom å ta i bruk tungtvann, bekrefter israelsk fjernsynskanal.

På IBAs dagsrevy onsdag 27. februar 2013 var det en reportasje fra den britiske avisen Daily Telegraph. Her er noe av innholdet, fritt gjengitt:

Det er to måter å lage atombomber på. Den ene måten, som man hittil har vært opptatt av for Irans vedkommende, er å bruke anriket uran. Den andre måten er å bruke plutonium. Det er dette siste man frykter er tilfellet nå.

Dersom man skal lage atomvåpen av plutonium, må man begynne med å lage tungtvann. Så må man bruke dette i en tungtvanns-reaktor. Så må plutonium-brensel utvinnes av dette, det må behandles så det kan brukes i atomvåpen. Det ser ut for at de har nådd det første trinnet. Man regner med at de ikke er i stand til å gjennomføre det tredje og siste trinnet ennå. Men iranerne følger altså nå to mulige veier mot atomvåpen.

At iranerne selv anser dette anlegget i Arak som meget viktig, kan man se ved at det er bedre forsvar ved dette anlegget enn ved noe annet anlegg. Det er omtrent 50 luftvern-batterier rundt anlegget. Og det er en indre krets av batterier like ved selve anlegget. I tillegg er det tre batterier av bakke-til-luft-raketter.

Dette anlegget skal tidligere ha vært åpent for inspeksjon av IAEA, det internasjonale atomenergi-byrået. Men siden august 2011 har ingen inspektører fått lov til å komme dit.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart