Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Palestinerne må snart takke ja til en fredsavtale, ellers får de slutte å klage

Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman angriper Irans øverste leder. (Foto: Adrian Cadiz/Flickr)
Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman er kritisk til det palestinske lederskapet. (Foto: Adrian Cadiz/Flickr)
Saudiarabiske Mohammed bin Salman slakter det palestinske lederskapet.

I et møte med jødiske ledere i USA skal den saudarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman ha refset det palestinske lederskapet for at de gjennom flere tiår har avvist alle muligheter for fred med Israel. Salman sa at palestinerne enten må godta et fredsforslag, ellers så får de «tie stille».

– Gjennom 40 år har det palestinske lederskapet forkastet enhver mulighet til fred ved å avvise alle tilbudene de har fått, skal Salman ha sagt i møtet.

Flere av dem som var tilstede ble forbauset over kronprinsens kraftige kritikk av det palestinske lederskapet, skriver nettavisen Times of Israel.

– Det er på tide at palestinerne godtar et av tilbudene de har fått og setter seg ned ved forhandlingsbordet. Hvis ikke får de tie stille og slutte å klage.

Kronprisen skal også ha sagt på møtet at «det palestinske spørsmålet ikke er på toppen av den saudiarabiske regjeringens agenda» og utdypet det slik:

– Det er andre presserende og viktige saker som håndteres – som Iran.

Sjiamuslimske Iran er ikke bare Israels erkefiende, men også en erkefiende til sunnimuslimske Saudi-Arabia. Den felles trusselen fra Iran har ført Israel og Saudi-Arabia tettere sammen de siste årene. Samtidig understreket Salman at det må komme fremskritt i den israelsk-palestinske konflikt før Saudi-Arabia og andre arabiske land kan ha tettere samarbeid med Israel.

Sist gang palestinerne takket NEI til fred og sin egen stat var i januar 2018. Palestinerne har sagt NEI mange ganger før – og sier de vil gjøre det igjen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart