Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Abbas protesterer på emirens besøk på Gaza-stripen

Emiren av Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani. (Foto: Michelle Poiré, FN)
Emiren av Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani. (Foto: Michelle Poiré, FN)
Den øverste herskeren i den arabiske Gulfstaten Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa Al Thani, besøkt Hamas-regimet på Gaza-stripen denne uken. Han er det første arabiske statsoverhodet som har besøkt Gaza siden Hamas tok makten der i juni 2007.

Herskeren, hans tittel er emir, kom inn i Gaza fra Egypt. Han ble tatt imot med store æresbevisninger. Qatar er en rik oljestat. Emiren lovte å gi 1,4 milliarder kroner i hjelp. 850 millioner av disse pengene er til et boligprosjekt og et sykehus i nærheten av byen Khan Yunis på Gazastripen, melder Yedioth Aharonoth.

 

PA protesterer

Det palestinske styret til Mahmoud Abbas, som styrer på Vestbredden, har protestert mot besøket. Palestinske selvstyremyndigheter (PA) sier at besøket vil gjøre det enda vanskeligere å få samlet de to palestinske områdene. Slike besøk vil styrke en utvikling hvor Gaza under Hamas blir en egen stat,  uavhengig av Vestbredden.

Blokaden av Gaza har vært gjennomført ikke bare av Israel, men også av Egypt. Det er Abbas som har ønsket det, selv om han må benekte det offisielt. Hensikten var å forsøke å gi Abbas’ styre en rolle i å formidle de varene som var på boikottlista. Etter som det ble klart at denne taktikken ikke ville lykkes, er mange varer fjernet fra boikott-lista. Men våpen og varer som kan brukes militært er selvsagt fremdeles under blokade.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart