Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Seks israelske arabere tiltalt for å ville slutte seg til IS

De 7 IS-støttespillerne som er avslørt av Shin Bet. (Foto: Shin Bet)
De 7 IS-støttespillerne som er avslørt av Shin Bet. (Foto: Shin Bet)
Israelsk etterretning har arrestert og tiltalt seks israelske arabere som hadde tenkt seg til Syria for å slutte seg til terrorgruppen Den islamske staten.

De seks kommer fra den arabiske byen Jaljulia i Sentral-Israel, ifølge Ha’aretz og Times of Israel.

Ifølge Shin Bet er de støttespillere av terrorgruppen Den islamske staten, og hadde tenkt seg til Syria for å bli med IS-styrkene i krigen der. Onsdag morgen ble det tatt ut tiltale mot dem. De er tiltalt for kontakt med fiendtlige agenter, planlegging av kriminelle handlinger, illegalt forsøk på å ta seg inn i en fiendtlig stat, og for å ha bistått en annen person i å ta seg illegalt inn i en fiendtlig stat.

Etterretningstjenesten påbegynte etterforskningen av saken for tre uker siden. Da tok den israelske araberen Nadal Saleh seg inn i Syria fra Israel med paraglider. To personer ble arrestert samme kveld, mistenkt for å ha hjulpet ham med reisen til Syria. De to er brødre. Den eldste av dem tilbrakte et halvt år i Syria i 2013, som kriger for IS. Han ble arrestert og dømt til fengselsstraff da han kom tilbake til Israel, men ble løslatt for omtrent ett år siden. Han skal ha planlagt å følge Saleh med paraglider over til Syria. Det skal også ha vært han som lærte opp Saleh i paragliding. Fire andre araberer fra Jaljulia gikk til religiøs undervisning hos ham, og fikk opplæring i IS’ overbevisninger og strategier. De fire skal også ha planlagt å slutte seg til IS, men de ville reise via Tyrkia.

”Det at noen vil reise til Syria og slutte seg til IS utgjør en betydelig fare for landets sikkerhet, og det legges ned en stor innsats for å forhindre at flere borgere skal kunne reise til Syria”, skriver Shin Bet i en pressemelding.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart