Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Egyptiske skuespillere reagerte med vold mot det de trodde var israelske journalister

Her har skuespilleren Ayman Kandeel nettopp slått i gulvet kvinnen som han trodde var israrelsk journalist. (Skjermdump fra Al-Nahar, via Memri)
Her har skuespilleren Ayman Kandeel nettopp slått i gulvet kvinnen som han trodde var israrelsk journalist. (Skjermdump fra Al-Nahar, via Memri)
Uavhengig av hverandre reagerte to mannlige skuespillere fra Egypt med sinne og vold da de ble lurt til å tro at de ble intervjuet av en israelsk tv-kanal. Se den avslørende videoen fra sendinger i helgen.

I helgen har den egyptiske tv-stasjonen Al-Nahar sendt et tv-show som forteller mer enn mange ord om hvilke holdninger som er utbredt til jøder og israelere i Egypt.

Plottet til Al-Nahars produsenter var enkelt. De inviterte egyptiske skuespillere til et studio, og opplyste at en tysk tv-stasjon stod bak. Underveis i intervjuet henter den kvinnelige journalisten inn en innringer som tydelig indikerer at intervjuet blir sendt på en israelsk tv-stasjon.

Tv-innslaget, som er gjort tilgjengelig med engelsk teksting via Memri, viser hvordan tre skuespillere reagerte da de ble gitt inntrykk av at de ble intervjuet av israelere.

Ayman Kandeel reagerte med å slå mannen han trodde var den israelske produsenten. Han bannet gjentatte ganger, slo også den kvinnelige journalisten og kastet rundt seg med møbler i studio. Kandeel ble bare rolig etter at han fikk se ID-bevis for at journalisten var en egyptisk statsborger. Deretter slo han helt om, og inviterte den kvinnelige journalisten med seg ut i bilen «for å legge lotion på ryggen hennes».

Også Mahmoud Abd Al-Ghaffar ble sint. Han tok hodegrep på den mannlige produsenten og forlagte å vite sannheten om hvem han er. «Jeg hater jødene til døde,» sa Al-Ghaffar.

Den kvinnelige skuespilleren Mayar Al-Beblawi, som deltok i en tredje episode av tv-spøken, benyttet sjansen til å komme med kraftsalver mot jødene.

«I det landet [Israel], er alle løgnere. Du vil ikke tro det. De er virkelige løgnere. De holder hele tiden på å gråte over Holocaust, eller hva det nå heter. Med alle de palestinerne dere har drept, så gråter dere fortsatt over Holocaust og de lave tapstallene [lousy figures]?!

Senere la hun til: «Disse folkene [jødene] saget av [hodet] til Døperen Johannes. De er folket som drepte profetene, hva annet kan man si om dem? Allah forbannet ikke ormer og møll like mye som han forbannet jødene.»

Se hele klippet her.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart