Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Vi er som Sveits og blander oss ikke

Israels etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz (Foto: OECD, flickr.com)
Israels etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz (Foto: OECD, flickr.com)
Israel blander seg slett ikke inn diplomatisk på vegne av militærregimet i Egypt, forsikrer etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz.

I går gjenga israelske medier det de hevdet var en koalisjonskilde som sa at Israel driver lobbyvirksomhet internasjonalt på vegne av Egypts militærregime. Amerikanerne har i all stillhet bestemt seg for å trappe ned den økonomiske støtten til Egypt, noe Israels regjering skal ha vært motstandere av, ifølge kilden.

Men onsdag benekter etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz at regjeringen på noen som helst måte blander seg i Egypt-spørsmål.

– Vår politikk her er å ikke blande oss. Og helt fram til i dag har denne politikken fungert veldig bra for oss. Hele Midtøsten er turbulent og stormfullt for tiden, så vi oppfører oss som Sveits, sa Steinitz til Times of Israel.

– Israel likner mer og mer på Sveits under Andre verdenskrig, da hele Europa brant og Sveits fortsatt forble nøytrale. Bortsett fra at vi ikke er Sveits, siden det er mye fiendskap mot oss i Midtøsten, la Steinitz til.

Statsministerkontoret har nektet å kommentere utsagnene til den hemmelige kilden, men Steinitz er Benjamin Netanyahus næreste venn og medarbeider.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart