Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tsjekkias president «vil styrke forsvaret av Israel»

Utenrikslederen for kontoret til Miloš Zeman sier presidenten i Tsjekkia vil konfrontere islamismen og styrke forsvaret av Israel. (Foto: David Sedlecký, Wikimedia Commons)
President Miloš Zeman i Tsjekkia har to klare grunner for å sende tsjekkiske soldater til Golan.

Tsjekkias forsvarssjef Petr Pavel meldte i mars at tre offiserer kan være på vei til FNs observatørsstyrke på Golan-høyden (UNDOF). Det er særlig president Miloš Zeman som har ivret for å få en tsjekkisk kontingent med i UNDOF.

– Ved å sende tsjekkiske soldater til Golan-høydene og kanskje også til [FN-styrken i] Libanon, ønsker presidenten ikke bare å konfrontere trusselen fra islamismen, men også styrke forsvaret av Israel, sier Hynek Kmoníček, leder for utenriksseksjonen ved presidentens kontor til avisen Mladá fronta Dnes.

Zeman foreslo ifjor å sende 150 tsjekkiske soldater til Golan-høydene. I første omgang har Tsjekkia tilbudt 10 soldater, og FN har svart med å be om 3 offiserer. Styrken på Golan skal nedbemannes frem mot sommeren.

Forsvarssjef Pavel understreker at UNDOF ikke har som oppgave å forsvare Israel fra mulige angrep fra militante islamister.

– UNDOFs oppgave er å overvåke situasjonen på linjen mellom Israel og Syria, sier han.

På grunn av trusler fra islamistiske opprørsgrupper i området, har UNDOF flyttet det meste av sin aktivitet og tilstedeværelse bort fra ingenmannslandet mellom syrisk- og israelsk-kontrollert område og over på israelsk-kontrollert område.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart