Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To israelere drept i rakettangrep

Et tak på en boligblokk i Ashdod rammet av en Hamas-rakett forrige uke. (Foto: IDF)
Et tak på en boligblokk i Ashdod rammet av en Hamas-rakett forrige uke. (Foto: IDF)
Granatangrepene mot Eshkol-regionen nord for Gaza-stripen tirsdag morgen krevde to israelske liv, en soldat og en sivilt ansatt i forsvarsdepartementet. Utenriksminister Avigdor Lieberman sier en bakkeinvasjon eventuelt må komme etter valget i januar.

Den avdøde soldaten var 18 år gamle menig Yosef Partuk, som etter sin bortgang ble forfremmet til korporal. Han oppholdt seg i en kibbutz i området, som i flere minutter ble offer for rakettangrep fra Gaza.

– Vi hørte to smell. Det var ganske fryktelig. En hver som ønsker seg en våpenhvile får bare fortsette å drømme. Vi ønsker at operasjonen skal gå hele veien. Vi har lidd nok, sier en av innbyggerne i kibbutzen til Yedioth Aharonoth.

Et annet sted i Eshkol-regionen ble en sivil israeler ved navn Elian Salam Id Alanbary drept av en rakett, mens en annen ble hardt skadet. 15 soldater pådro seg lettere skader under hendelsen. Alanbary arbeidet for forsvarsdepartementet og etterlot seg kone og tre barn.

Sentral-Israel truffet
Tirsdag kveld og natt til onsdag fortsatte rakettangrepene fra Gaza-stripen. Nok en gang ble det tettbebygde Sentral-Israel rammet av langdistanseraketter. En boligblokk i byen Rishon Lezion ble direkte truffet og førte til at to personer ble skadet. Tre måtte behandles for sjokkskader.

Det er første gang Hamas har truffet bebyggelse i det sentrale Israel med sine raketter.

Ingen invasjon før valget
Utenriksminister Avigdor Lieberman avslørte tirsdag at regjeringen ikke kommer til å sende inn bakkestyrker på Gaza-stripen, før det israelske parlamentsvalget er gjennomført 22. januar. Han la til at Israel selvsagt var interessert i en våpenhvileavtale med Hamas, men at de fortsetter sin forsvarskrig hvis det ikke blir mulig å oppnå.

Tirsdag ble Lieberman spurt om hvordan Israel kommer til å bli, etter at våpenhvilen med Hamas endelig er i boks.

– Jeg tror at det vil bli en varig ro. Vi har snakket med våre kolleger rundt i verden og forklart at vi ønsker varig ro – ikke for en uke eller to. Etter én uke med lidelser, vil vi i det minste ha fem eller seks år med ro, stabilitet og sikkerhet, sa han.

På spørsmål om mulighetene for å styrte Hamas-regimet, hevdet Lieberman at «dette kommer vi til». Men en slik beslutning må tas eventuelt av den neste regjeringen etter valget.

Iron Dome stanser halvparten
Til nå har 809 raketter fra Gaza-stripen rammet Israel, hvorav 391 er tilintetgjort av Iron Dome-systemet. IDF har gått til aksjon mot 1.450 ulike militære mål på Gaza, ifølge IDF.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart