Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hizbollah endelig på EUs terrorliste

Leder for terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah. (Foto: ..♥.. hAwrA ..♥.., flickr.com)
Leder for terrorgruppen Hizbollah, Hassan Nasrallah. (Foto: ..♥.. hAwrA ..♥.., flickr.com)
Det har vært mange omveier på veien, men Hizbollah er nå offisielt oppført på EUs liste over terrorgrupper. Israels president Shimon Peres lovpriser beslutningen.

Mandag offentliggjorde EU at de har oppført Hizbollah på sin liste over terrororganisasjoner. En lang diplomatisk kamp for Israel har dermed blitt kronet med seier. Beslutningen ble tatt da unionens 28 utenriksministere møttes til sitt månedlige møte tidligere på dagen, rapporterer Times of Israel. Den shiamuslimske grupperingens involvering på regimets side i Syria, skal ha vært det som fikk pendelen til å svinge i Hizbollahs disfavør.

– Endelig, etter årevis med diskusjoner og utregninger, har de mislyktes med sitt forsøk på å hevde at de er et legitimt politisk parti [i Libanon], sa diplomatiminister Tzipi Livni i en pressemelding.

Israels president Shimon Peres sendte også et spesialbrev til EU, der han lovpriste unionens beslutning og takket på vegne av nasjonen.

– Dette er et nødvendig og klokt steg, som er ment å forhindre at terror fortsatt sprer seg også utenfor Midtøsten og skader hvert eneste hjørne på kloden, inkludert europisk jord. Dessverre så vi dette i fjor med det fryktelige angrepet i Burgas, Bulgaria, i tillegg til forsøk på å ramme europeiske sivile i store byer utover hele kontinentet, gjengir Jerusalem Post fra brevet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart