Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Første Super Hercules er på plass

Fra mottakelsesseremonien for Super Hercules 9. april 2014. Generalmajor og sjef for luftforsvaret Amir Eshel sammen med forsvarsminister Moshe Ya'alon og forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF)
Fra mottakelsesseremonien for Super Hercules 9. april 2014. Generalmajor og sjef for luftforsvaret Amir Eshel sammen med forsvarsminister Moshe Ya'alon og forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF)
I går tok de israelske forsvarsstyrkene imot den første maskinen av Super Hercules C-130J. De gamle Hercules-flyene var med på noen av de stolteste øyeblikk i IDFs historie.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon og forsvarssjef Benny Gantz kastet glans over mottakelsen av det nye militære transportflyet.

– Denne typen fly gir IDF større operasjonell fleksibilitet og styrker vår kapasitet til oppdrag langt borte. Det gjør oss mer nøyaktige og sterke enn noen gang, sa Gantz.

På sin nyhetsside har IDF presentert et kart som viser at Super Hercules har territoriene til alle Israels fiender i regionen innenfor rekkevidde.

IDFs kart viser rekkevidden til Super Hercules.
IDFs kart viser rekkevidden til Super Hercules.

Super Hercules har større rekkevidde og flyhastighet enn de gamle Hercules-flyene. Det kan frakte med seg 94 fallskjermhoppere og deres utstyr, nesten 50 prosent mer enn det gamle. Alternativet kan det frakte fire pansrede personellkjøretøy, én mer  enn det gamle.

I IDF vil det nye Super Hercules-flyet bli kalt Samson, et hebraisk motstykke til Hercules. Flyet er produsert av amerikanske Lockheed-Martin.

De gamle C-130 Hercules-maskinene deltok for eksempel i Operasjon Entebbe for å frigjøre gisler i Uganada og i Operasjon Salomo for å hente etiopiske jøder hjem til Israel.

Se video av mottakelsesseremonien:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d51-4oEpkNA[/youtube]


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart