Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Iran har allerede bestemt seg for å bli atommakt

Statsminister Benjamin Netanyahu (t.h.) sammen med Hollands statsminister Mark Rutte. (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu (t.h.) sammen med Hollands statsminister Mark Rutte. (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu sier det må handles mot Iran før det er for sent. - Sanksjonene må bli tøffere, og det må skje nå, mener Netanyahu.

Israels statsminister kom med en klar advarsel under et besøk i Holland torsdag.

– Iran har allerede bestemt seg for å bli en atommakt, sa Netanyahu til journalister. Statsministeren ber europeiske land innføre boikott av Irans sentralbank og oljeeksport umiddelbart, og ikke utsette dette til juli.

– Holland og Israel «står sammen mot Irans intense jakt på atomvåpen, samtidig som de erklærer sin intensjon om å utslette Israel fra kartet», sa Netanyahu dagen før. Holland har hele tiden vært blant de europeiske land som har vært mest positive til å innføre sanksjoner mot Iran.

 

– PA må anerkjenne Israel som jødisk stat

Holland støtter også et viktig israelsk krav i forhandlingene med palestinerne. I 2011 vedtok parlamentet et resolusjon hvor de ba de palestinske selvstyremyndighetene anerkjenne Israel som en jødisk stat.

– Palestinernes faste avvisning av å akseptere en jødisk stat, samme hva slags grenser den måtte ha, er kjernen av konflikten, sa Netanyahu. Statsministeren gjentok sitt ønske om å starte forhandlinger uten forhåndsbetingelser med palestinerne.

– Israel er klar til å sette seg ned [til forhandlinger] uten forhåndsbetingelser. Palestinerne er ikke klar. Det er en enkel måte å bevise det på, sa Netanyahu i intervju med Greg Sheridan fra The Australian tidligere i januar.

– Jeg er villig til å sette meg i bilen og reise de 8-10 minuttene herfra til Ramallah og straks starte forhandlinger med president Abbas. Han er ikke klar til å gjøre det samme med meg. Dette er kanskje ikke den mest populære oppfatningen internasjonalt, men noen ganger er det viktig å avsløre den aksepterte oppfatningen og komme til sannheten, la Netanyahu til.

Men er det mulig med en fredsavtale mellom Israel og palestinerne i dagens situasjon? ville den australske journalisten vite.

– Vi kan ikke vite før vi prøver. Det er klart at mye har endret seg det siste året med opprørene som har rystet den arabiske verden. Det øker vår bekymring for vår sikkerhet, fordi vi frykter at ethvert landområde vi forlater vil bli tatt over av radikale islamistiske styrker. Det har allerede skjedd to ganger. Libanon ble tatt over av Irans medspillere, Hizbollah. Og da vi forlot Gaza ble det tatt over a Irans medspiller Hamas. Vi kan ikke la dette skje en tredje gang, at fjellene i Judea og Samaria (Vestbredden), blir tatt over av Iran, forklarte Netanyahu.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart