Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk droneangrep skal ha ødelagt store deler av den iranske droneflåten

Den iransk-produserte dronen Shahed 129 på en utstilling i den iranske hovedstaden Teheran. (Foto: Wikipedia)
Flere hundre iranske droner skal ha blitt ødelagt.

Et droneangrep mot Iran i forrige måned skal ha forårsaket store skader på landets droneprogram, med anslag som tilsier at flere hundre iranske droner ble ødelagt i angrepet, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Teheran påstår at Israel stod bak angrepet, men Israel har verken avkreftet eller bekreftet at de står bak. Angrepet har vært helt ukjent for offentligheten frem til nå. Første rapport kom søndag på den libanesiske TV-kanalen Al Mayadeen, som har bånd til både Hizbollah og Iran.

Ifølge Al Mayadeen skal seks israelske droner ha angrepet det iranske dronelageret i byen Kermanshah vest i Iran i midten av februar. Kanalen sier også at dette angrepet var årsaken til at Iran lørdag utførte et missilangrep mot Ibril, den kurdiske hovedstaden i irakiske Kurdistan.

Denne videoen viser det iranske angrepet mot Irbril:

Iran påstår at de bombet et bygg som ble brukt som israelsk base i angrepet på de iranske dronene. Dette avvises av den kurdiske regjeringen. De sier at iranerne bombet en sivil fabrikk i byen.

De siste årene har Iran hatt en omfattende bruk av væpnede droner i angrep over hele Midtøsten. Den iranske revolusjonsgarden har også gitt noen av sine droner til Houti-militsen i Jemen og sjiamuslimsk milits i Irak og Syria. I tillegg har iransk-støttede Hizbollah sine egne droner.

De siste ukene har Israel klart å skyte ned en Hizbollah-drone over Galilea, mens en annen drone entret israelsk luftrom og klarte å unnslippe. Det israelske forsvaret sier de også har skutt ned iranske droner med F35-jagerfly. Dronene var på vei til Gazastripen med våpen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart