Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Iran har 3000 ballistiske missiler

Iran prøverskyter ballistiske missiler under en øvelse 15. januar 2021. Frykten er at disse skal bære atomvåpen. (Foto: Revolusjonsgarden)
Mange av dem kan nå helt til Israel, sier general. Med atomstridshode kan de true Israels eksistens.

Iran har mer enn 3000 ballistiske missiler, hvorav mange har kapasitet til å nå staten Israel. Det sier general Kenneth McKenzie, sjef for United States Central Commando.

Det er én av seks geografisk definerte operative felleskommandoer i det amerikanske forsvaret og har et geografisk ansvarsområde som omfatter Midtøsten, Øst-Afrika og Sentral-Asia.

McKenzie, som snart skal pensjonere seg fra militæret, var nylig i Israel og hadde samtaler med Israels forsvarsminister Benny Gantz og IDF-sjef Aviv Kochavi, skriver Jerusalem Post.

– På et militært nivå er det størst bekymring for atomvåpen, men jeg er også veldig bekymret over den bemerkelsesverdige veksten og effektiviteten i deres ballistiske missilprogram, sier han og fortsetter:

– De har over 3000 missiler av ulik type, hvorav noen kan nå Tel Aviv. Ingen av dem har kapasitet til å nå Europa enda, sier generalen.

McKenzie mener det iranske missilprogrammet er den største trusselen mot regionens sikkerhet. Han sier Iran har utviklet et stort arsenal av missiler som har kapasitet til å bære atomstridshode. De siste 5-7 årene har Iran investert store summer i sitt ballistiske missilprogram.

Både mellomdistanse- og langdistansemissiler har kapasitet til å nå Israel fra Iran. Israels store frykt er et atomstridshode på en av disse missilene. Det vil så fall true hele Israels eksistens.

Ballistiske missiler er et våpen der en sprengladning tilbakelegger en vesentlig del av strekningen fra utskytning til målområdet i en ballistisk bane, det vil si en bane som etter bruk av fremdrifts-rakettmotoren(e) ligger i ytterkant eller over atmosfæren og således kun påvirkes av gravitasjonskraften.

Interkontinentale ballistiske missiler (ICBM), som Iran foreløpig ikke har, kan nå mål opp mot 16.000 kilometer. Da vil også mål i Europa og USA kunne treffes av de iranske missilene.

General Kenneth McKenzie i møte med Aviv Kochavi (t.v.) og Benny Gantz (t.h). (Foto: Ariel Hermoni)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart