Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Støre: – Vi oppfatter at dette er noe som tas seriøst fra PAs side

Jonas Gahr Støre på internasjonalt seminar i Arbeiderpartiet i april 2012. (Foto: Ap, flickr.com)
Jonas Gahr Støre på internasjonalt seminar i Arbeiderpartiet i april 2012. (Foto: Ap, flickr.com)
- Jeg tar avstand fra alle former for hatpropaganda og oppfordringer til terror, uansett hvilken side i konflikten partene befinner seg på, skriver utenriksminister Jonas Gahr Støre i sitt skriftlige svar til Hans Olav Syversen.

Onsdag 30. mai sendte stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (krf) et skriftlig spørsmål til Støre. Med utgangspunkt i dokumentasjonen i MIFFs nye bok, Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen, lurte Syversen på hva utenriksministeren vil gjøre for å forsikre seg at norsk støtte ikke bidrar til at palestinske medier gir støtte til terror og sprer hat-propaganda rettet mot Israel.

Støres svar ble publisert på regjeringen.no tirsdag 5. juni.

«Jeg tar avstand fra alle former for hatpropaganda og oppfordringer til terror, uansett hvilken side i konflikten partene befinner seg på. Slike holdninger og handlinger er ikke forenlige med norske utenrikspolitiske interesser og budskap, og vi gjør vårt ytterste for å sikre at norskstøttede prosjekter ikke bidrar til spredning av slike holdninger. Det gjør vi blant annet gjennom kvalitetssikring og tett oppfølging av våre samarbeidspartnere og deres arbeid.

Spørsmål om hatpropaganda og oppfordringer til vold er tema som vi jevnlig tar opp i vår dialog med palestinske og internasjonale samarbeidspartnere. Vi oppfatter at dette er noe som tas seriøst også fra palestinske myndigheters side.»

MIFFs bok Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen dokumenterer at hatpropaganda og oppmuntring til terroraktivitet er svært utbredt i det palestinske samfunnet. Bestill boken!

 

UNESCO-saken

I sitt spørsmål hadde Syversen særskilt nevnt at UNESCO trakk pengestøtte til et palestinsk ungdomsmagasin etter at den engelskspråklige utgaven av MIFFs bok kom ut i desember 2011. Forfatterne avslørte den gang at magasinet hadde fremstilt Adolf Hitler som et forbilde, og UNESCO trakk raskt sin støtte.

På dette punktet svarer utenriksministeren slik.

«Når det gjelder den konkrete teksten som tas opp i spørsmålet, dreier dette seg om en artikkel som ble trykket for vel ett år siden i barnemagasinet ”Zayzafouna”. Magasinet publiseres av en frivillig organisasjon med samme navn, som mottar støtte fra det som nå går under navnet ”den palestinske nasjonale komiteen for UNESCO”. Dette er en statlig organisasjon som verken mottar generell støtte fra UNESCO eller fra andre internasjonale organisasjoner, men den har fått midler fra de palestinske myndighetene.

UNESCO i Ramallah støttet imidlertid organisasjonens utgivelse av tre magasiner der hovedtemaet var kulturarv i fjor høst. Utover dette finnes det, ifølge UNESCO Ramallah, ingen forbindelseslinjer mellom UNESCO i Ramallah og organisasjonen. UNESCO gikk i en pressemelding 23.12.11 kraftig ut og fordømte innholdet i artikkelen som representanten Syversen viser til. De tar der avstand fra all type hatpropaganda og de beklager på det sterkeste at UNESCOs navn assosieres med denne typen utsagn. Norge støtter denne tydelige markeringen fra UNESCOs side.»

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart