Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Skulle Israel fulgt Oslo tingrett, ville fengslene flomme over

Faksmile av Aftenposten 11. juni 2015.
Faksmile av Aftenposten 11. juni 2015.
- Skulle Israel lagt seg på samme linje som PST og Oslo tingrett, ville fengslene flomme over, sier advokat Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF.

Oslo tingrett har gitt en 18-åring varetektsfengsel i fire uker fordi han hadde «konsekvent forbrytersk forsett om å tilslutte seg en terrororganisasjon», melder Aftenposten 11. juni. De to første ukene skal tenåringen sitte i delvis isolat.

Aftenposten oppsummerer saken slik i sin ingress: «18-åringen har forklart at han skulle til Syria for å gi humanitær bistand, men Oslo tingrett mener det er skjellig grunn til mistanke om at han skulle slutte seg til terrororganisasjonen IS.»

– Så strengt reagerer det norske rettsvesenet på en mann som ikke har gjort annet enn å gi grunnlag for mistanke om at han vil slutte seg til en terrororganisasjon. Tenk om Israel hadde lagt seg på samme linje, da ville fengslene flommet over! kommenterer advokat Jan Benjamin Rødner.

Fra tid til annen kommer det fordømmelse av Israel fra norske politikere, journalister og akademikere. De mener det israelske rettsvesenet behandler palestinske ungdom mistenkt eller dømt for kontakt med eller aktivitet for terrororganisasjoner alt for strengt. Hva sier de samme Israel-kritikerne nå?


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart