Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Åpenhjertig iransk kvinne på israelsk tv

Illustrasjon: Abedin Taherkenareh, EPA
Illustrasjon: Abedin Taherkenareh, EPA
Den modige iranske kvinnen "Shaharanz" ble fredag intervjuet av israelsk fjernsyn om iranernes forhold til Israel og om atomsanksjonene.

Propagandaen mot Israel er intens i landet, forteller den 40 år gamle kvinnen til Kanal 2. Myndighetene besøker ofte landsbygdene og sprer propaganda om det «sionistene» angivelig gjør. Ifølge Shaharanz tror som regel innbyggerne på det de hører, fordi de ikke har annen informasjon tilgjengelig.

Kvinnen fortalte også at de internasjonale handelssanksjonene mot Teheran har null effekt på atomprogrammet og myndighetene. Det var folk i gata som merket økonomien smuldre. Mens hun gråt delte hun en opplevelse med en liten gutt som ikke hadde nok penger til å kjøpe grønnsaker.

– Spøker du med oss?
– Israel eksisterer ikke i Iran, lo Shaharanz.

Hun skal ha forsøkt å ringe sin israelske Facebook-venninne og kontaktet sentralbordet for å bli satt over. Men de sa at det ikke fantes noe retningsnummer til Israel og spurte om hun spøkte med dem.

Fraktet med busser
Tidligere på dagen var det massedemonstrasjon til støtte for palestinerne i den iranske hovedstaden, der blant annet president Mahmoud Ahmadinejad nok en gang kalte Israel for en «kreftsvulst». Menneskene som deltar blir fraktet med busser av myndighetene og har «ikke peiling på al Quds-dagen er for noe», hevdet hun.

– Jeg har tilgang på informasjon fra resten av verden og snakker om dette med vennene mine. Men de fleste menneskene er uvitende i forhold til hva som skjer. Regimet ønsker å holde oss alle i sjakk.

Kunne vært venner
På spørsmål om hva hun ønsket å si til israelerne hjemme i sofaen, svarte Shaharanz:

– Jeg hater dere ikke […] Mitt folks hoder har blitt fylt opp av meningsløshet.

Hun trodde også iranere og israelere ville like hverandre veldig godt, dersom de bare fikk en anledning til å bli kjent med hverandre.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart