Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

USAs eks-president Bill Clinton (Foto: UC Irvine Gallery 12, flickr.com)
USAs eks-president Bill Clinton (Foto: UC Irvine Gallery 12, flickr.com)

Clintons pris ble for høyt for Jødisk Nasjonalfond

Det vakte sterke reaksjoner i Israel da det ble kjent at Jødisk nasjonalfond skulle betale 3 millioner kroner for å få Bill Clinton til landet. Nå er avtalen kansellert.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Etter planen skulle USAs tidligere president Bill Clinton holde et tre kvarters foredrag på Jødisk nasjonalfonds årlige konferanse for 300 internasjonale ledere. Foredraget ville funnet sted 17. juni på Peres Academic College i Rehovot, som en del av 90-års feiringen av president Shimon Peres, som har bursdag to dager i forveien. For dette skulle JNF betale 3 millioner kroner.

Etter at prisen for Clintons foredrag ble kjent i Israel, har JNF ombestemt seg og kansellert avtalen.

– Vi har ingen ønsker om å gjøre skade på Clinton, presidenten eller det israelske folk. Det er for sistnevntes skyld at vi samler inn hundrevis av millioner av kroner hvert år, og vi vil derfor avstå fra markeringen, forklarer et medlem til Yedioth Aharonoth.

JNF skal ikke ha hatt noen direkte avtale med Clinton, men skal ha sikret ham seg som foredragsholder mot å finansiere en del av hans besøk i Israel med tre millioner kroner.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart