Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Angrepet med fire nye Kassam-raketter tirsdag

Statsminister Ariel Sharon og andre israelske topp-politikere besøkte Negev-byen Sderot tirsdag. Byen har vært under stadig beskytning av Kassam-raketter under den pågående terrorkrigen de palestinske terrororganisasjonene fører mot Israel.
Mandag morgen krevde en rakett to vilkårlige, sivile menneskeliv, blant annet en fire år gammel gutt på vei til barnehage. Israelske myndigheter mener det er flaks at ikke flere menneskeliv er gått tapt i disse angrepene.
Siden palestinske terrorister på Gaza-stripen tok i bruk Kassam-raketter for omkring to og et halvt år siden, har de skutt 300 raketter. I følge IDF-statistikk har 70 rammet Sderot, 160 har landet på åpen mark over den grønne linje og 20 i bosetningsområdet Gush Katif. I tillegg er 4.000 granater skutt i dette området, gjengir Jerusalem Post. En stor del av rakettene har vært blindgjengere.
Palestinerne eksperimenterer stadig for utvikle rakettenes sprengkraft og rekkevidde. IDFs operasjon mot smulgertunnelene i Rafah i mai måned, dreide seg langt på vei om å forhindre innførsel til Gaza-stripen av nye og bedre rakett-typer. Terroristenes fremste mål er å skyte en rakett som rammer statsminister Ariel Sharons private gård, som ligger omkring 10 kilometer nordøst for Gaza-stripen.
De siste to og et halvt årene har IDF ødelagt omkring 300 utskytningsinstallasjoner for Kassam-raketter, opplyser IDF. Rakettene som ble brukt mot Sderot mandag har en rekkevidde på mellom 6 og 6,5 kilometer. På grunn av dårlig treffsikkerhet, er Kassam-rakettene mer et terrorvåpen enn et taktisk våpen, konkluderer militæreksperten til Jerusalem Post.
Rakettene kan utløses med tidsinnstilling eller fjernstyring. Dette gir terroristene anledning til å rømme åstedet før IDF kommer til stedet.

Nytt rakettangrep
Like før statsministerens besøk landet en ny Kassam-rakett i Sderot. Til sammen ble det skutt minst fem raketter mot byen tirsdag. En person ble skadet av splinter. To andre ble innlagt på sykehus for sjokk.
Samtidig har IDF i gang operasjoner nord på Gaza-stripen for å stanse den palestinske militsen som står for rakettutskytningene. En palestinsk mann skal ha blitt drept tirsdag morgen, da han prøvde å kaste en håndgranat mot israelske styrker, sier IDF. Hamas sier den 30 år gamle mannen var i ferd med å plante en bombe foran et israelsk kjøretøy.
– Jeg tror sikkerhetsstyrkene vil oppnå å minimere Kassam-trusselen, sier forsvarsminister Shaul Mofaz.
I følge Jerusalem Post har IDF inntil onsdag morgen unngått å rykke inn i tett befolkede områder under operasjonene.

Ødela veier
Onsdag morgen har IDF omringet den palestinske byen Beit Hanoun med stridsvogner, og ødelagt veier i området, skriver Ha’aretz. Hensikten er å hindre bevegelsesfriheten til terroristene som står for rakettangrepene. IDF har inntatt flere nye overvåkningsstillinger i området. Styrkene vil kunne opprettholde tilsteværelsen nord på Gaza-stripen i flere måneder, opplyste militære kilder tirsdag. (30.06.04)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart