Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel ble slått av overmakten

England på Wembley ble for gode selv for formsterke Israel. Hjemmelaget vant fortjent 3-0.
England - Israel 3-0 Lørdag 8. september spilte Israel bortekamp mot England, i den første kvalifiseringskampen på nye Wembley stadion. ENGLAND: Robinson, Richards, Terry (k), Ferdinand, A. Cole, Barry, J. Cole, Gerrard (P. Neville, 71), Wright-Phillips, Owen, Heskey (A. Johnson, 71). ISRAEL: Aouate, Benado (Golan, 57) Ben-Haim, Gershon, Ziv, Badir, Benayoun (k), Tal, Katan (Zandberg, 74), Yitzhaki (Tamuz, 45), Shpungin.

Israels EM-kvalifiseringsgruppe

Det ble klart fra første spark på ballen at hjemmelaget skulle dominere denne viktige kvalifiseringskampen. England var revansjesugne etter kun å ha klart 0-0 på Ramat Gan, og var «desperate» etter en seier, som trener Steve McClaren uttrykte det før kampen.

Et kvarter ut i førsteomgang er Englands dominans total og kun en god Dudu Aouate i mål holder balanse i regnskapet. Men Israels høyreback Yuval Shpungin slet fryktelig med å få kontroll på farten og fintene til Joe Cole, noe som skulle bli tydeligere og tydeligere utover i kampen.

Aouate var Israels beste
Etter 18 minutter er det nettopp Cole som river seg løs fra Shpungin på hjørnet av 16-meteren og sender i vei en pasning til Shaun Wright Phillips. Han kommer alene med Aouate og plasserer ballen sikkert i lengste kryss. 1-0 til England. Og for et slikt stjernelag er kun seier godt nok. Reprisen viser imidlertid at målet muligens burde vært avblåst for offside.

Frem til pause fortsatte «The Three Lions» presset mot Israels mål. Åtte minutter før pause er Michael Owen alene igjennom, men Aouate griper inn med en dobbeltparade av det sjeldne slaget. Tre minutter senere sender Owen selv gjennom Ashley Cole på venstrekanten, men også hans skudd fra kloss hold blir avverget av Israels førsteskanse.

Takket være Racing Santander-proffen kan bortelaget gå til pause med bare et baklengsmål.

Maktdemonstrasjon
Andreomgangen skulle bli en ren maktdemonstrasjon fra det engelske landslaget. Allerede etter 48 minutter får Michael Owen ballen på 17-18 meter. Han har ryggen mot mål, men klarer på vakkert vis å vende om og avfyre et skudd i krysset. Israel er i ferd med å rakne.

18 minutter ut i omgangen er Ashley Cole igjen alene igjennom på venstrekanten, etter et flott gjennomspill fra Joe Cole. Men istedet for å legge ut i feltet, der tre engelskmenn står alene, velger han å avslutte fra spiss vinkel. Nok en gang er Aouate på plass og gjør en fantastisk inngripen.

Første landslagsmål
Men det hjelper så lite. For bare minutter senere får England corner. Når ballen blir slått inn i feltet faller Aouate i det han prøver å nå frem. I stedet får 19-åringen Micah Richards stå alene og enkelt heade inn sitt første mål for det engelske A-landslaget.

Israel hadde ikke en eneste skikkelig avslutning før etter 76 minutter, men skuddet fra Shpungin gikk langt utenfor mål. Savnet etter den skadede stjernespissen Roberto Colautti ble for stort og laget måtte reise hjem til Israel uten å ha fått testet England-keeper Paul Robinson en eneste gang.

Bortsett fra en sterk Shimon Gershon klarte den israelske forsvarsrekken ikke å levere lørdag kveld, i møte med vingene Cole og Wright Phillips. Og når det engelske forsvaret tidvis regjerte Englands banehalvdel, ble det vanskelig for Israel å pynte på resultatet. Engelskmennene var mye nærmere både 4-0 og 5-0, enn israelerne var å redusere.

Vanskelig for Israel
Etter at Russland slo Makedonia 3-0 lørdag, skal det bli vanskelig for Israel å kvalifisere seg. Neste kamp er borte mot Kroatia, et lag som allerede før denne kampen kan ha en luke på seks poeng. Og skulle England vinne onsdagens hjemmekamp mot Russland (Israel har spillefri neste kvalifiseringsrunde) har også de en luke på tre poeng. Det blir tøft å ta igjen for outsiderne i kvalifiseringsgruppe E.

Bakgrunn
Før kampen mot England hadde Israel kun tapt én internasjonal kvalifiseringskamp de siste tre årene.

Israel og England møttes første gang i EM-kvalifisering 26. februar 1988. Israel fikk en tidlig ledelse, men England kom tilbake i andre omgang. Bryan Robson satte inn sitt andre mål for dagen på straffespark tre minutter før slutt. Dette avgjorde kampen 2-1 til Englands fordel.

Returkampen mellom lagene fant sted 17. februar 1988. Kampen endte uavgjort 0-0.

England har allerede spilt Israel på bortebane i denne EM-kvalifiseringsrunden. Denne kampen, som gikk på Ramat Gan i slutten av mars, endte også 0-0.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!