Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Drusere som studerte i Syria kommer hjem

Drusere som studerer i Syria kommer tilbake til Israel i juli 2011. (Foto: IDF)
Drusere som studerer i Syria kommer tilbake til Israel i juli 2011. (Foto: IDF)
15 israelske drusere som har studert i Syria avbryter sine studier midt i skoleåret og rømmer landet. 245 drusere fra Israel studerer for tiden i Syria.

Innenriksminister Eli Yishai tillater at Kuneitra grenseovergang åpnes for at 15 drusiske studenter kommer tilbake til Israel. Tillatelsen trenger nå bare et grønt lys fra sikkerhetsmyndighetene.

Kuneitra grenseovergang skal bli åpnet mandag for at 15 drusiske studenter, som studerer i Syria, kan få komme tilbake. Også 35 drusere som har familie i Syria, familiemedlemmer som er blitt drept eller såret, får lov til å reise inn i Syria på kondolanse- og sykebesøk. Yishai har gitt klarsignal, og nå gjenstår kun en klarering fra sikkerhetsmyndighetene, forteller Ha’aretz.

 

Yishai: En ære å hjelpe

– Jeg syntes det var riktig å svare på forespørselen fra viktige personer innen druser-samfunnet om å åpne Kuneitra grenseovergang og tillate passasje for familier og studenter. Som en tjenestemann er det en ære å hjelpe lokalsamfunn og grupper i det israelske samfunnet, sier innenriksminister Eli Yishai.

Studentene ba om å få komme tilbake til hjemmene sine på Golan-høyden gjennom religiøse ledere for druserne på Golan. Studentene sier de vil forlate Syria, til tross for at de er midt i skoleåret. Innenriksminister Yishai skal undersøke om departementet kan finne omplasseringsmulighet ved utdanningsinstitusjoner i Israel for studentene, slik at de kan få fullført studiene sine.

Det er mer enn 245 drusiske studenter fra Israel som for tiden studerer i Syria. Det israelske innenriksdepartementet forbereder seg på at flere studenter vil be om å få komme tilbake over grensen.

– Enhver som ønsker å komme tilbake fra Syria, kan gjøre det, sier en tjenestemann i departementet til Ha’aretz.

Statsminister Benyamin Netanyahu nevnte situasjonene i Syria da han snakket til Knesset onsdag. Han snakket om den «kriminelle slakten» i Syria. «Hver dag tar den livet til dusinvis, og noen ganger hundrevis, av uskyldige mennesker. Og, ikke langt der i fra, hører vi deklarasjoner om mord fra iranske ledere.»


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart