Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Skal ha bombet syrisk våpenfabrikk

Ifølge libanesiske medier har Israel bombet en våpenfabrikk i Homs i Syria. (Foto: Twitter)
Ifølge libanesiske medier har Israel bombet en våpenfabrikk i Homs i Syria. (Foto: Twitter)
En våpenfabrikk tilknyttet terrorgruppen Hizbollah ble bombet i Syria.

Det israelske luftforsvaret (IAF) skal ha angrepet en våpenfabrikk i nærheten av byen Homs i Syria, ifølge libanesiske medier. Angrepet skal ha ført til at Assad-regimet svarte med å skyte en bakke-til-luft-missil. Den skal ikke ha truffet det israelske flyet, som returnerte uskadet, skriver Yedioth Ahronoth.

Eksilgruppen The Syrian Observatory for Human Rights, en britisk-basert organisasjon som rapporterer fra krigen i Syria, sier et militært anlegg ble truffet. Et russisk nyhetsbyrå melder om at anlegget, som skal produsere ammunisjon, skal være tilknyttet den iransk-støttede Hizbollah-militsen.

– Jeg kan naturligvis ikke kommentere rapporter om at det israelske forsvaret har utført et angrep i Syria, men jeg kan si at Israels posisjon er krystallklar: Smugling av våpen til Hizbollah er en rød linje i våre øyner, sier Israels etterretningsminister Yisrael Katz til en israelsk militærradio.

Det er ikke kommet meldinger om drepte i angrepet. Israel har ved en rekke anledninger blitt beskyldt for å stå bak bombeangrep inne i Syria. Landet har også erkjent å ha stått bak 100 angrep i løpet av de siste fem årene. Målet er å forhindre våpenleveranser til den libanesiske terrorgruppen Hizbollah.

– Israel har handlet tidligere og vil fortsette å handle også i framtiden for å forhindre våpenleveranser til Hizbollah, forteller etterretningsministeren.

Den israelske ministeren Yisrael Katz ønsker USAs hjelp for å kaste Iran ut av Syria. (Foto: Wikipedia)
Den israelske etterretningsministeren Yisrael Katz sier Israel vil forhindre våpenleveranser til Hizbollah. (Foto: Wikipedia)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart