Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Erdogan vil stanse «jødifisering» av Jerusalem

Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan. (Foto: Berk Özkan/Flickr)
Den omstridte tyrkiske presidenten oppfordrer muslimer om å strømme til Tempelhøyden.

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan skal i et møte med statsministeren for de palestinske selvstyreområdene, Rami Hamdallah, ha diskutert hvordan den såkalte «jødifiseringen» av Jerusalem kan stanses. Den tyrkiske presidenten skal ha uttalt at det er nødvendig å stå samlet for å beskytte Jerusalem mot det han kaller et forsøk på «jødifisering», ifølge det palestinske nyhetsbyrået Ma’an.

– Hver dag Jerusalem er under okkupasjon er en fornærmelse mot oss, skal Erdogan ha sagt i en tale i Istanbul tidligere på dagen, ifølge Times of Israel.

I den samme talen skal presidenten også ha advart USA mot å flytte ambassaden til Jerusalem. Erdogan skal også ha omtalt Israel som «rasistisk og diskriminerende» og oppfordret muslimer om å strømme til Tempelhøyden i Jerusalem. Uttalelsene mot Israel er de krasseste fra den tyrkiske presidenten siden de to landene gjenopptok de diplomatiske forbindelsene i fjor etter seks år fravær.

– En som systematisk krenker menneskerettighetene i sitt eget land bør ikke forkynne moral til det eneste demokratiet i regionen, sier det israelske utenriksdepartementet i et krast svar på uttalelsene til Erdogan.

Påstandene om at Jerusalem blir «jødifisert» blir avvist på det sterkeste. Israelske myndigheter sier byen er åpen for alle religioner. Jerusalem er den helligste byen i jødedommen og den tredje helligste byen i islam. Tidligere anklager om at Israel forsøker å gjøre byen mer jødisk har ført til utbrudd av bråk og voldshandlinger.

– Israel beskytter jøders, muslimers og kristnes fulle rett til tilbedelse. Det vil vi fortsette å gjøre til tross for disse grunnløse påstandene, uttaler departementet.

Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan kaller uttalelsene fra de tyrkiske presidenten grunnløse og advarer mot at de kan være potensielt farlige.

– Erdogans ord er totalt grunnløse og helt virkelighetsfjerne. Dessverre kan slike uttalelser om Jerusalem og Tempelhøyden tenne fyr på byen og skade sikkerheten til beboerne og besøkende, sier Erdan, ifølge nyhetsbyrået Arutz Sheva.

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Prisen for å være medlem av MIFF er fra kr. 4,- per uke.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart