Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Obamas sjanse til å slå tilbake

USAs president Barack Obama har større press mot seg i nattens debatt mot Mitt Romney. (Foto: Barack Obamas flickr-konto)
USAs president Barack Obama har større press mot seg i nattens debatt mot Mitt Romney. (Foto: Barack Obamas flickr-konto)
Den andre presidentdebatten i USA vil blant annet dreie seg om Israels sikkerhet og amerikansk Midtøsten-politikk.

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney overrasket mange under debatten med president Barack Obama for to uker siden. Valgkampen så på forhånd ut til å være over før den kom skikkelig i gang for den tidligere Michigan-guvernøren. Men etter å ha slått Obama med en sentrumspolitisk framtoning som han ikke klarte å angripe, har Romney tatt over ledelsen på meningsmålingene. En såpass stor ledelse at det i enkelte målinger går utenfor feilmarginene.

I ettertid har Obama innrømmet at han var alt for lite pågående under den første debatten, som stort sett dreide seg om amerikansk økonomi og helsepolitikk. Dermed må presidenten slå kraftig tilbake i natt, skal han ha noe håp om å gjenvinne ledelsen på målingene.

Israel på agendaen
Den amerikanske debatten begynner klokken 03:00 norsk tid i natt og vil dreie seg om både innenriks- og utenrikspolitikk. Når det gjelder utenrikspolitikk er det ventet at USAs forhold til Israel og landets Midtøsten-politikk vil bli en del av debatten. Kanskje også spørsmålet om militær bistand til Israel og Obamas anstrengte forhold til Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Tredje og siste debatt mellom presidentkandidatene vil finne sted neste uke. Da er det kun utenrikspolitikk som står på agendaen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart