Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Stor glede over ny sykkel

Her er åtte år gamle Anwar Burqan på sin nye sykkel. (Foto: Lonny Baskin)
??????????????
Den palestinske jenta som fikk sykkelen sin ødelagt i et overtramp av to israelske grensepolitimenn, har nå fått ny – gitt i gave av en israelsk mann som reagerte på historien.

Den åtte år gamle palestinske jenta Anwar Burqan fra Hebron opplevde 25. juli at sykkelen hennes ble ødelagt av to vakter fra det israelske grensepolitiet. Hun kom syklende på vei mot den jødiske bydelen i Hebron, som det er forbudt for palestinere å ta seg inn i. De to soldatene som sto på vakt stanset henne, tok fra henne sykkelen og kastet den inn i noen busker i nærheten etter at hun hadde gått fra stedet. Hendelsen ble filmet av den Israel-kritiske organisasjonen B’Tselem og har fått mye oppmerksomhet både i israelske og utenlandske medier.

 

– Lyste av øynene hennes

Da den israelske forretningsmannen Sami Jolles fikk vite om saken gjennom media, bestemte han seg for å hjelpe jenta ved å kjøpe ny sykkel til henne. Den gamle sykkelen skal ifølge jentas familie ha vært for ødelagt til å kunne brukes etter at den ble funnet igjen.

Årsaken til at Jolles reagerte slik, var at hendelsen minnet ham om et antisemittisk overgrep hans far var utsatt for på 1920-tallet i Europa. Han ble den gangen angrepet av en gjeng som tok fra ham sykkelen hans og kastet den i en elv.

To israelske og en palestinsk fredsaktivist overleverte sykkelen i familien Burqans hjem i Hebron onsdag, forteller den ene av dem som var med, Lonny Baskin, til Times of Israel.

– Hun er ei sjenert lita jente, men hun var så takknemlig. Det lyste av øynene hennes, forteller Baskin.

– Jeg tror faren min ville ha vært stolt av meg, sier Jolles.

 

– Upassende og uprofesjonell oppførsel

Saken har vært gransket av det israelske justisdepartementets avdeling for intern gransking av politiet, som refser grensepolitimennene for ”upassende og uprofesjonell oppførsel”. Det er likevel ikke funnet grunnlag for å straffeforfølge grensepolitimennene i en kriminalsak.

Gjennom sine advokater har de hevdet at de gjorde dette for å stanse jenta fra å bevege seg inn på forbudt område, siden de ikke snakker arabisk og dermed ikke kunne få kommunisert muntlig med henne.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart