Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Sharon vurderte å deportere Arafat til Sudan

Israels tidligere statsminister Ariel Sharon. (Foto: Moshe Milner, GPO)
Israels tidligere statsminister Ariel Sharon. (Foto: Moshe Milner, GPO)
I 2002 luftet daværende statsminister Ariel Sharon, etter nok et dødelig terrorangrep, ideen om å deportere Yasser Arafat til Sudan.

27. mars 2002. Israel rammes av sitt mest dødelige terrorangrep under den andre intifadaen. 30 personer blir drept og 140 såret, da Hamas gjennomførte et selvmordsangrep mot Park Hotel i Netanya. Massakren skjedde midt under den jødiske påskehøytiden.

Tidligere Mossad-sjef Ephraim Halevy avslørte søndag at daværende statsminister Ariel Sharon vurderte å deportere Yasser Arafat til Sudan etter angrepet, rapporterer Times of Israel. I oktober samme år meldte Ma’ariv at spesialstyrker i IDF var forberedt på å utvise den avdøde PA-presidenten til et avsideliggende sted i en Midtøsten-stat med kystlinje.

Sharon var overbevist om at Høyesterett ville nekte en slik plan og godkjente i stedet IDFs Operasjon forsvarsskjold. Hæren tok over sikkerhetskontrollen i de store palestinske byene på Vestbredden og plasserte Arafat i husarrest.

Ariel Sharon er i dag 85 år gammel, men har vært i en komaliknende tilstand med lav bevissthetsgrad, siden han fikk slag for andre gang på kort tid i januar 2006.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart