Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Motarbeider anti-israelsk undervisning

Selv i Israel pågår det anti-israelsk undervisning i høyere utdanningsinstitusjoner.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Den kanskje mest kjente anti-israelske akademikeren er Ilan Pappe, som tidligere har vært professor ved Universitetet i Haifa. Han er sterkt imot at det finnes en stat med jødisk flertall, og imot alt Israel står for.

Bare en liten del akademikerne i Israel har så venstreorienterte synspunkter. Men Pappe er på ingen måte alene. Barnett mener derfor at de som betaler akademikernes lønn -skattebetalere og økonomiske støttespillere – bør vite hva som foregår.

Giverne blir ofte skuffet og sinte når de får vite hva som blir undervist på universiteter de støtter. Giverne er ofte utenlandske jøder, zionister som elsker Israel. Når de gjør sin reaksjon kjent, blir det et press på universiteter der slikt foregår.

Mange akademikere har snakket åpent og fritt mot Israel, også i sin undervisning på israelske universiteter. De kaller Israel en apartheid-stat, en okkupant og sammenligner Israel med nazistene. Noen støtter at verden skal boikotte Israel generelt og israelske akademikere spesielt. De oppfordrer sine studenter til å nekte militærtjeneste. Mange studenter går ut av universitetet som anti-zionister. De mener altså at jødene ikke har rett til å ha noen stat hvor de er i flertall, uansett grenser.

[Også i de israelske mediene er ytre venstre sterkt overrepresentert.]

Økonomisk motiv
Barnett mener at mange av disse israelske professorene – hun kaller noen av dem forrædere – først og fremst handler ut fra økonomiske motiver. Israelske akademikere som bruker sterkt negative ord om Israel, får en heltestatus hos europeiske regjeringer, hos NGOer (store organisasjoner med mye offentlig støtte, som for eksempel Norsk Folkehjelp) og andre aktivister. De blir invitert til å holde foredrag i mange land. De får utgitt bøker som blir solgt i store opplag. Det er mye penger og anerkjennelse i det.

Barnett tror at mange av dem ikke egentlig selv mener alt de sier. Men for å få penger, må de si det de sier. Penger og ære lokker.

Det har nyttet
Barnett mener at det ikke lenger er så galt som det var før hennes organisasjon startet sitt arbeid. En sta liten gruppe av forrædere fortsetter, sier hun, men mange opptrer i det minste ikke så åpenlyst som tidligere.

Norge
Olav Vidar Landsverk, mangeåring MIFF-medlem, har gjort et stort arbeid når det gjelder å granske undervisningen om Israel i grunnskolen og videregående skole i Norge, men ennå er det mye å gripe fatt i angående undervisningen i forhold til Israel.

Tenk om MIFF en dag kunne ha ressurser til å gjøre noe ordentlig med undervisningen på universiteter og høyskoler i Norge.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart