Skjermdump av forsiden til Globalis.no, en faktaside som FN-sambandet står bak.
Skjermdump av forsiden til Globalis.no, en faktaside som FN-sambandet står bak.

Hvorfor vil ikke FN-sambandet kalle Hamas-angrepet for terror?

Faktasjekk på infosiden fn.no, som er rettet mot skoleelever. Utenriksdepartementet støtter FN-sambandet med 33 millioner kroner i året.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Bakgrunn

Nettstedet fn.no drives av organisasjonen FN-sambandet, som ikke har noe med FN å gjøre, men fungerer som en norsk, statsstøttet heiagruppe for FN-systemet. FN-sambandet mottar i år 33 millioner kroner i støtte fra Utenriksdepartementet.

17. juli 2023 publiserte Med Israel for fred (MIFF) en offentlig rapport med konkrete kommentarer til 47 setninger, avsnitt eller bilder på tre av nettartiklene på fn.no, om Israel, Palestina og Israel-Palestina konflikten.

I første omgang gjorde FN-sambandet 19 endringer på sine sider.  MIFF definerer åtte av endringene som viktige korreksjoner av faktafeil og seks er en klar bedring i presisjonsnivået. Den ekstreme ensidigheten ble likevel ikke betydelig bedre.

Deretter lukket FN-sambandet døren for mer kontakt med MIFF. De responderte med å bruke sin statsstøttede nettsside til å framstille MIFF på en veldig sjikanerende måte og nektet videre dialog. 19. september klaget vi FN-sambandet inn for Utenriksdepartementet, og MIFF skal ha møte med UD om saken i november

Så hvordan dekker FN-sambandet 7. oktober-massakren?

Konfliktsiden om Palestina fn.no er sist oppdatert 10. oktober. Det er omtale av 7. oktober i innledningen og i et avsnitt nede i teksten.

FN-sambandets innledning: «Ny krig brøt ut mellom Israel og palestinerne i oktober 2023, etter at Hamas-krigere fra Gazastripen stormet inn i Israel på overraskende vis. Israel kaller det terrorisme. Palestinerne hevder det er en reaksjon på en brutal israelsk okkupasjonspolitikk.»

Det er ikke Israel som kaller det terrorisme. Det ER terrorisme. Nesten alle norske politikere som har uttalt seg kaller det for terror. Den brutale Hamas-massakren på jøder 7. oktober blir kalt terrorisme av alle vestlige land og alle globale ledere med korrekt innstilt moralsk kompass. 

Det som FN-sambandet og palestinerne kaller «brutal israelsk okkupasjonspolitikk» er i stor grad de israelske sikkerhetstiltakene som tidligere har hindret lignende massemord på jøder. Israel trakk seg helt ut av Gaza i 2005. Hamas-terroristene som drepte kvinner, barn, eldre på bestialsk vis, ropte ikke «vi vil at dere skal behandle oss litt bedre» – men de ropte «slakt jødene!». De var drevet av et hat, ikke mot «okkupasjonen», men mot jøder generelt og jøder i Israel spesielt.

Det er horribelt at FN-sambandet bruker dine og mine skattepenger til en slik ekstremt ensidig formidling. Er de så vanskelig å kalle 7. oktober-massakren for terror? Som MIFF påpeker i vår klage til Utenriksdepartementet, er FN-sambandet kontrollert av Israel-fiendtlige krefter.

FN-sambandet skriver senere i artikkelen: «Den nyeste krigen mellom Israel og palestinerne startet 7. oktober i 2023, da Hamas iverksatte et overraskende og omfattende angrep mot Israel. Operasjonen var ikke bare ved bruk av raketter som tidligere, men også ved at flere hundre væpnede palestinere brøt seg ut av Gazastripen, og drepte og kidnappet flere hundre sivile inne i Israel. Hamas-operasjonen førte til at Israel erklærte krig og hevn, og iverksatte deretter et massivt militært angrep mot Gazastripen.»

Dette avsnittet, som kommer langt nede i teksten, er noe bedre enn innledningen, men de israelske dødstallene er ikke oppdatert og bestialiteten i massakrene ikke beskrevet. Heller ikke her blir angrepet betegnet som terror, og Hamas blir ikke betegnet som en terrororganisasjon.

11. oktober publiserte fn.no en artikkel som heter Israel-Palestina-konflikten: Hva gjør FN?

Artikkelen innledes slik:

FN har jobbet døgnet rundt siden Hamas og den palestinske islamske jihaden angrep Israel for noen dager siden. Dette førte til intensive angrep fra Israel og en fullstendig beleiring av Gazastripen. Mer enn 1 500 mennesker har blitt drept i Gaza siden Israel startet luftangrepet, som fortsetter.

Nå som konflikten har blitt forsterket med eskalerende vold, har Israel satt på plass en fullstendig blokade av mat, vann og viktige tjenester, etter rapporter om israelske operasjoner i Gaza – et av de tettest befolkede stedene i verden som er hjemsted for mer enn to millioner mennesker. Nå befinner alle disse menneskene seg uten et trygt sted å gå.

Legg merke til: Ikke et ord om brutaliteten. Ikke et ord om massakrene. Ikke et ord om antallet israelske ofre. Ikke et ord om gislene. Hamas gjennomførte bare «et angrep».

Israel derimot er intensive. FN-Sambandet opplyser om palestinske dødstall. Israel har «fullstendig blokade». Israels forsvarsaksjoner etter den største massakren på jøder etter andre verdenskrig blir omtalt som angrep.

Legg merke til faktafeilene: Gaza er IKKE en av de tettest befolkede stedene i verden. Det er store åpne områder på Gaza-stripen, og Israel ber sivilbefolkningen holde seg borte fra de militære installasjonene til Hamas og Islamsk Jihad.  

I tredje avsnitt er det gjengitt et krav fra FNs nødhjelpssjef om at «de som holdes fanget må behandles menneskelig, og gisler må løslates uten opphold». Men FN-sambandet har ikke fortalt skoleelevene som leser deres artikkel at det finnes noen israelske gisler. 

FN-sambandet skriver at Norge vil øke den humanitære støtten til sivilbefolkningen i Gaza «700 millioner kroner». Det riktige tallet er 70 millioner.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart