Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Elementær feil i Store Norske Leksikon

Bilder fra det offisielle nyhetsbyrået til Hamas viser forberedelser til bevegelsens 25-årsfeiring i desember 2012. Hamas, som styrer Gaza-stripen, viste fram våpen som de har avfyrt mot sivile israelere. (Foto: The Israel Project, flickr.com)
Bilder fra det offisielle nyhetsbyrået til Hamas viser forberedelser til bevegelsens 25-årsfeiring i desember 2012. Hamas, som styrer Gaza-stripen, viste fram våpen som de har avfyrt mot sivile israelere. (Foto: The Israel Project, flickr.com)
"Gazastripen er et av de tettest befolkede områder noe sted," heter det i Store Norske Leksikon. Befolkningstettheten i Grünerløkka bydel i Oslo er dobbel så stor.

Gaza har 1.763.387 innbyggere (juli 2013-estimat gjengitt i CIA World Factbook) og et areal på 360 kvadratkilometer. Befolkningstettheten er med andre ord omlag 4.900 mennesker per kvadratkilometer.

Store Norske Leksikon, i sin nettartikkel om Gaza-stripen, hevder dette området «er et av de tettest befolkede områder noe sted».

Hva om leksikonforfatterne begynte å sammenligne med noen av bydelene i Oslo?

Gamle Oslo bydel hadde 44.958 innbyggere 1. januar 2012 og et areal på 7,5 kvadratkilometer. Det tilsvarer omlag 6.000 mennesker per kvadratkilometer.

Grünerløkka hadde 49.307 innbyggere per 1. januar 2012 og et areal på 4,8 kvadratkilometer. Det tilsvarer omlag 10.300 mennesker per kvadratkilometer.

Også Mads Gilbert sier stadig at Gaza er et av verdenes mest befolkningstette områder.

Da MIFF gjorde en faktasjekk på Gilbert i 2012 fant vi at Singapore har en tetthet på 7300 innbyggere per kvadratkilometer og Hong Kong 6400. Innenfor kommunegrensene til Paris bor det over 2,2 millioner mennesker på mindre enn en tredel av Gazas areal. Paris er 105 kvadratkilometer  og tettheten er med andre ord nesten fem ganger større enn på Gaza-stripen.

Konklusjon: Det finnes et stort antall byer og områder i verden hvor mennesker bor mye tettere enn på Gaza-stripen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart