Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Hva Norge må gjøre dersom vi skal ha troverdighet i FN-arbeidet mot barn i væpnet konflikt

Ru'a Tamimi leser opp et dikt på palestinsk radio hvor barn blir oppmuntret til martyrdøden. (Foto: Skjermdump YouTube)
Med norske bistandspenger oppdrar palestinske myndigheter sine mindreårige til å bli terrorister.

Som medlem av FNs sikkerhetsråd har Norge fått ledervervet i arbeidsgruppen for barn og væpnet konflikt.

– Ledervervet gir god mulighet for å bidra til økt ansvarliggjøring på dette området, sa utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide i januar.

MIFF vil ansvarliggjøre den norske regjeringen for hvordan palestinske myndigheter bruker norske bistandspenger. Når norsk bistand blir brukt til å oppvigle barn til hat, terror og martyrdød, har ikke Norge noen troverdighet i FN-arbeidet.

Etter initiativ fra MIFF holdt Itamar Marcus, direktør i Palestinian Media Watch, en presentasjonen for representanter for norsk utenriksdepartement 2. mars.

 – Bare bistandslandene kan endre palestinernes misbruk av barn i væpnet konflikt, ikke bare til beste for israelere som er ofre, men også for palestinske barn som er ofre for denne ustoppelige indoktrinering til hat og martyrdød, konkluderte Marcus.

MIFF har lenge krevd at regjeringen presser PA til å stanse indoktrinering til hat og hyllest av drap på sivile i skole og offisielle medier.

Se Itamar Marcus sin presentasjonen til UD 2. mars 2021 her

Her er hva MIFF skrev om denne saken i januar 2021

I flere tiår er palestinske barn blitt misbrukt som barnesoldater av palestinske terrorgrupper. Bruken av barnesoldater var en sentral del av Yasser Arafats militære strategi under den andre intifadaen. Men misbruket fortsetter fram til i dag, og grunnlaget legges helt ned i barnehagen. «Palestinske barn ned i tiårsalderen deltar i gatekamper mot israelske soldater,» meldte for eksempel VG fra Betlehem på Vestbredden i 2017. De som ikke protesterer mot dette barnemisbruket, har lite moralsk tyngde når de senere vil at Israel skal frigjøre barn som har deltatt i den væpnede kampen, skrev MIFF den gang.

I november 2019 sendte palestinsk radio et innslag hvor barn blir oppmuntret til martyrdøden. De er islams «ammunisjon og våpenet som skal frigjøre og erobre Jerusalem». Innslaget ble også delt på Facebook av Fatah-bevegelsen, som kontrollerer de palestinske selvstyremyndighetene.

I 2020 sluttet MIFF seg til en internasjonal kampanje for å redde palestinske barnesoldater. På aksjonens nettside kan du undertegne brev til medlemmer av det europeiske parlamentet og til fremstående talspersoner for barns rettigheter i USA (som Michelle Obama, Angelina Jolie og Madonna). Du finner også mange bilder, filmer og annet materiale som du kan dele i sosiale medier.

Palestinske myndigheter og Hamas kan ikke bli fritatt for ansvaret de har med å bruke barn i kampen mot Israel – enten det er som speidere og budbringere, eller steinkastere, geværmenn eller selvmordsbombere. En stor del av oppvigleriet av palestinske mindreårige barn til vold blir finansiert av palestinske myndigheter eller andre offentlige institusjoner og medier. Norske myndigheter og norske organisasjoner er derfor direkte og indirekte delaktig i dette. «Barn har rett til å bli beskyttet fra å bli skadet og mishandlet, fysisk og mentalt,» heter det i FN-konvensjonen for beskyttelse av barn. Da må det være en primæroppgave for foreldre og samfunn å forhindre at barn deltar i opptøyer og konfrontasjoner som man vet har et potensial til å bli voldelige. Internasjonal lov forbyr ikke-statlige væpnede grupper å rekruttere eller bruke barn under 18 år. Her forbryter en rekke av de militante palestinske gruppene seg daglig. De som ikke har sett bilder og film fra de militante barneleirene i det palestinske samfunnet, bør ta en titt på YouTube.

De palestinske skolebøkene som ble tatt i bruk skoleåret 2019-2020 var mye mer ekstreme enn tidligere. Vold, martyrdød og jihad er tema gjennom alle tolv år i palestinsk grunnskole, meldte MIFF 9. oktober 2019. Vi oversatte 44 eksempler til norsk som dokumenterte dette.

Etter at IMPACT-se og MIFF informerte stortingspolitikere om saken, fulgte Aftenposten opp med hovedoppslag på sin forside 12. november 2019: Norge støtter skolepensum som fremmer jihad. Lederartikkelen var også klar: Palestinske skolebøker motarbeider fred.

Ved forliket om statsbudsjettet for 2021 ble regjeringen og FrP enige om å redusere bistanden til palestinske selvstyremyndigheter med 30 millioner kroner og bistanden til palestinske områder med 10 millioner kroner. Dette kom etter et ønske fra norsk side om å presse palestinerne til reformer i undervisningen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart