Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Elever og lærere må ikke tro fn.no er en objektiv kilde

FN-sambandet.

I år mottar FN-sambandet 33 millioner kroner i statlig tilskudd. 17. juli publiserte MIFF en rapport hvor vi viste at organisasjonen misbruker skattepengene til å gi norske skolebarn et falskt bilde av Israel. MIFF påviste at FN-sambandets framstilling av Israel, Palestina og konflikten på nettsiden www.fn.no inneholder en lang rekke feil og gir en ekstrem ensidig framstilling.

Objektivitet «er noe vi mener er veldig viktig. Vi tilstreber objektivitet..», skriver FN-sambandet. Men i en 16 siders klage til Utenriksdepartementet viser MIFF at FN-sambandet ikke er objektive.

En rekke ansatte i FN-sambandets ledelse, kommunikasjonsavdeling (med ansvar for fn.no) og styrerepresentanter har jobbet for sanksjoner og/ eller boikott mot Israel, eller tilhører/ representerer organisasjoner som jobber for boikott.

  • Generalsekretær Catharina Bu (ansatt i FN-sambandet fra høsten 2022) arbeidet i 2013 for å trekke Oljefondet ut av israelske statsobligasjoner. Den gang var Bu styreleder i Slett U-landsgjelda.
  • Kommunikasjonsrådgiver Jonas Iversen har vært nestleder og leder av valgkomiteen for Palestinakomiteen, en organisasjon som går inn for boikott og at verdens eneste jødiske stat forsvinner. I 2013 skrev Iversen en sterkt Israel-kritisk masteroppgave. Senest i november 2022 ble Iversen oppført som forfatter av artikkelen «Fem ting du bør vite om Israels brudd på palestinernes rettigheter» på fn.no.
  • Seniorrådgiver Nicholas Wilkinson er tidligere stortingsrepresentant for SV og leder for Sosialistisk Ungdom, politiske bevegelser som går inn for ulike former for Israel-boikott.
  • Styremedlem Øivind Mehl Landmark er generalsekretær i KFUK-KFUM, en organisasjon som går inn for full boikott av Israel.
  • Styremedlem Kristin Sæther er LO-sekretær, en organisasjon som går inn for full boikott av Israel.
  • NTL har etablert en egen organisasjon NTL FN-Sambandet som vi antar er etablert for å ta seg av ansatte i FN-Sambandet som er medlemmer av NTL. En artikkel fra FriFagbevegelse i 2015 opplyser at NTL har 27 medlemmer i FN-sambandet, hvilket er nær 100 % av de ansatte i FN-Sambandet. NTL har et ubalansert og kritisk syn på Israel og er svært vennligsinnede overfor palestinerne. I tillegg til et partisk narrativ krever NTL bl.a.  at norske myndigheter skal bidra til internasjonal boikott av handel av varer og investeringer fra de okkuperte områdene samt at blokaden av Gaza oppheves. i ethvert fall siden NTL-landsmøtet i 2014, har de fleste, muligvis alle, ansatte i FN-Sambandet, pga sin tilknytning til NTL vært inhabile i spørsmål som gjelder Israel og palestinerne. For vurderingen av dette spørsmålet viser vi eksempelvis til hvor forsiktige statsråder, deres ektefeller og mange flere må være med å eie, kjøpe og selge aksjer idet de lett kan bli inhabile. MIFF vil understreke at vi ikke har noe imot at arbeidstagere er medlemmer av NTL. Men de må være oppmerksomme på at det gir bindinger som i dette sakskomplekset gjør dem inhabile. Styreleder for NTL FN-sambandet er Jonas Iversen, ifølge Brønnøysundregisteret. Wilkinson er oppført som styremedlem.

Les hele MIFFs klage: FN-sambandet demoniserer et medlem av FN, bryter tilskuddsavtalen med Utenriksdepartementet og omtaler en legitim norsk samfunnsaktør på en nedsettende måte.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart