Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Du bør støtte Israel fordi Norge står overfor de samme fiender som Israel

- Snart vil Roma og resten av Europa bli erobret av islam, sier Younus Al-Astal på Hamas-tv 11. april 2008. (Skjermdump fra Al-Aqsa TV)
- Snart vil Roma og resten av Europa bli erobret av islam, sier Younus Al-Astal på Hamas-tv 11. april 2008. (Skjermdump fra Al-Aqsa TV)
Hvorfor støtte Israel? – Fordi Israel og Norge står overfor det samme trusselbildet fra ekstrem islamisme. Norge har mest å tjene på en nær allianse.
  • Denne artikkelen er syvende del av artikkelserien Hvorfor støtte Israel? som blir publisert på Miff.no fra og med 21. mars 2014.

Helt fra 2008 har Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vært svært klare: «Trusselen fra ekstrem islamisme er den fremste sikkerhetspolitiske trussel i Europa.» I den åpne trusselvurderingen for 2014 heter det:

«PST vil også det kommende året stå overfor et sammensatt og komplekst trusselbilde. Politisk motivert vold i form av ekstrem islamisme vil representere en alvorlig utfordring.»

Det ble også understreket av terrortrusselen mot Norge var skjerpet.

Senest i 2008 – men aller helst tidligere – burde den norske regjeringen ha søkt et strategisk samarbeid med Israel i kampen mot radikal islam. Vi har mye å lære av Israels erfaringer på dette feltet.

 

Norge og Israel truet av samme fiender

Norge er truet av terror uten at vi okkuperer noe landområde.

Også Israel var truet (og rammet) av ekstrem islamisme lenge før Golan-høydene, Vestbredden, Gaza-stripen og Sinai-halvøya ble okkupert under forsvarskrigen i 1967. Israel har trukket seg tilbake fra Sinai og fått en kald fred med Egypt. Tilbaketrekningen fra Gaza i 2005 har sterkt økt den sikkerhetspolitiske trusselen, ikke redusert den. Israel okkuperer Vestbredden lovlig inntil det blir en fremforhandlet løsning som gir Israel anerkjente og sikre grenser.

Norge er truet uten at vi bygger noen ”apartheid-mur”.

Israel var angrepet av ekstrem islamisme før byggingen av sikkerhetsbarrieren startet i 2002. Sikkerhetsbarrieren, kontrollposter og arrestasjoner har heldigvis bidratt til å redusere trusselnivået betraktelig.

Norge er truet, selv om nærmeste islamistiske stat er flere tusen kilometer borte.

Israel er truet av islamister et steinkast unna og i sin store arabiske minoritetsbefolkning. Heldigvis er det slik, også i Israel, at bare en svært liten del er villige til å begå terror.

 

Ekstrem islamisme må bort

For å få fred mellom israelere og palestinere må den sterke innflytelsen fra ekstrem islamisme bort fra det palestinske samfunnet. Det mest alvorlige er selvsagt det nazi-inspirerte charteret til terrororganisasjonen Hamas, og deres imamer, som sommeren 2014 i tv-sendt fredagsbønn, ber om full utryddelse av det jødiske folk.

Men også palestinske selvstyremyndigheter i Ramallah må slutte å omtale overlagte drap på sivile jøder i religiøse vendinger. Da åtte jødiske bibelskolestudenter ble massakrert med automatrifle i mars 2008, ble gjerningsmannen omtalt som shahid (martyr) av den offisielle PA-avisen Al Hayat-Al Jadida. Begravelsen hans ble omtalt som en ”bryllupsprosesjon”, i håp til islams løfte om 72 jomfruer som venter ”martyrer” i paradis. Også i februar 2008 ble en annen palestiner, som tok med seg en eldre, jødisk kvinne fra Dimona i døden, opphøyet som martyr i samme avis. Det er også en lang rekke lignende eksempler fra de siste årene.

Jeg tror Allah vil samle jødene, slik at vi kan drepe dem, sa Fatah-lederen Abbas Zaki på palestinske selvstyremyndigheters offisielle tv-stasjon 12. mars 2014.

Så lenge palestinske fedre fortsetter å fortelle sine sønner at de som dreper en jøde kommer til himmelen, vil freden være utenfor rekkevidde.

 

Mye å lære

Norsk utenriksledelse bør tenke på Israel som en nær alliert i kampen mot ekstrem islamisme. Det er ikke slik at trusselen vil forsvinne hvis Israel går med på alle ”rettferdige” krav som palestinerne måtte komme med. Iran, og deres allierte makthavere på Gaza-stripen, snakker ikke en gang om kompromisser, men om fullstendig utslettelse av den jødiske staten.

Det muslimske brorskapet og Hamas har ikke begrenset sine mål til å fjerne Israel fra kartet, de har globalt herredømme som mål.

Norske myndigheter generelt, og Politiets sikkerhetstjeneste spesielt, kan ha mye å lære fra Israel i å møte trusselen fra ekstrem islamisme. Israel har gjort sine feil og hatt sine suksesser mot denne fienden i mer enn 60 år.

Fakta i saken bør få alle norske borgere til å støtte Israel i landets forsvarskamp mot ekstrem islamisme.

 

Se videoklippet fra 2008 som vi har tatt skjermdump av i toppen av denne artikkelen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart