Søk
Stortinget MIFF demonstrasjon 2014
Endelig følger politikerne MIFFs råd! (Illustrasjonsfoto: Aleksander Veksler)

Viktig gjennombrudd for MIFF: 30 millioner kroner i kutt legger press på palestinerne

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

De siste årene har MIFF stilt tydelige krav til regjeringen og de politiske partiene på Stortinget.

«Konstruktiv dialog» med palestinerne har ikke gitt noen positiv endring, snarere tvert imot. Palestinerne må oppleve økonomisk press, har MIFF understreket i en rekke artikler, medieutspill og møter med norske politikere.

I desember 2019 fikk vi det første gjennombruddet, da regjeringspartiene (den gang også med FrP i regjering) og Senterpartiet truet med bistandsstopp for å fjerne jihad og hat fra palestinske skolebøker. Regjeringen har fulgt opp dette med å holde tilbake mer enn halvparten av planlagt støtte til palestinsk utdanning i 2020. Etter det MIFF erfarer, kommer stortingsflertallet i kveld til å vise til fjorårets merknad og be Utenriksdepartementet melde tilbake til Stortinget når en rapport om palestinske skolebøker fra et tysk institutt foreligger.

Ved forliket om statsbudsjettet for 2021 mellom regjeringen og FrP har MIFF fått et nytt stort gjennombrudd. Partene er blitt enige om å redusere bistanden til palestinske selvstyremyndigheter med 30 millioner kroner og bistanden til palestinske områder med 10 millioner kroner. Dette er et historisk kutt, og MIFF er stolte over å ha bidratt til, ved langsiktig informasjonsarbeid, at dette ble vedtatt.

I tillegg til det politiske kuttet var bistanden generelt nedjustert i regjeringens opprinnelige budsjett på grunn av redusert bruttonasjonalinntekt i 2020. Totalt ligger det an til at bistanden fra Norge til palestinerne vil bli redusert med langt over ti prosent i 2021. I 2019 var den bilaterale norske bistanden til «Palestina» på 616 millioner kroner, ifølge Norad.

– Vi må sette en moralsk standard, og det gjør vi nå med å kutte bistanden og gjøre klart hva som er ok og ikke ok, sa stortingsrepresentant Himanshu Gulati (Frp) i videointervju med MIFF 9. desember.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart