Døde mennesker i likposer i kibbutz Be'eri nær Gaza-grensen 11. oktober 2023. (Foto: Flash90)

– Brutaliteten til Hamas er verre enn noe av det jeg så fra IS

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sier USA vil gi Israel det de trenger for å kunne forsvare seg selv.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

USAs forsvarsminister Lloyd Austin er på besøk i Israel. Der sa han at brutaliteten i angrepet fra Hamas var verre enn noe av det han så fra den beryktede terrorgruppen Den islamske staten (IS), som sjokkerte verden med drap og grusomheter i Syria og Irak i forrige tiår.

– Det har vært en forferdelig uke etter disse motbydelige terrorhandlingene, sier den amerikanske forsvarsministeren.

Austin er i Israel for å vise militær og diplomatisk støtte til Israel midt i krigen mot Hamas. Den amerikanske forsvarsministeren har hatt møter med statsminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Yoav Gallant og de øverste lederne i det israelske forsvaret, skriver Times of Israel.

Det var tidlig lørdag morgen 7. oktober at over 1500 palestinske terrorister fra Gazastripen stormet Israel og angrep en musikkfestival, kibbutzer og andre lokalsamfunn nær Gaza-grensen. Brutaliteten i angrepet var enorm og babyer ble halshugd, mennesker ble brent levende, kvinner voldtatt og hele familier massakrert i sine hjem.

– Det vi har sett nå er verre enn noe av det jeg så med IS, sier han.

Austin var tidligere den militære lederen for CENTCOM, USAs væpnede styrker i Midtøsten, og hadde ansvaret med å organisere kampen mot IS for et tiår siden. Han kjenner derfor til IS bedre enn de fleste.

Forsvarsministeren sier ammunisjon, luftvern, militært utstyr og mer raketter til rakettforsvaret Iron Dome er på vei fra USA til Israel. Han understreker at Israel vil få det de trenger for å kunne forsvare seg selv.

– Dette er ikke tiden for å være nøytral, for falsk ekvivalens eller unnskyldninger for det utilgivelige. Terrorisme kan aldri rettferdiggjøres. Og det gjelder spesielt for den grusomheten vi nå har sett fra Hamas, sier Austin.

Over 1300 mennesker er bekreftet drept etter massakren til Hamas. I tillegg er 150 til 200 mennesker kidnappet, blant annet små barn.

Også USAs utenriksminister Anthony Blinken besøkte nylig Israel.

USAs forsvarsminister Lloyd Austin og Israels forsvarsminister Yoav Gallant 13. oktober. (Foto: Flash90)

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart