Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Brutaliteten til Hamas er verre enn noe av det jeg så fra IS

Døde mennesker i likposer i kibbutz Be'eri nær Gaza-grensen 11. oktober 2023. (Foto: Flash90)
USAs forsvarsminister Lloyd Austin sier USA vil gi Israel det de trenger for å kunne forsvare seg selv.

USAs forsvarsminister Lloyd Austin er på besøk i Israel. Der sa han at brutaliteten i angrepet fra Hamas var verre enn noe av det han så fra den beryktede terrorgruppen Den islamske staten (IS), som sjokkerte verden med drap og grusomheter i Syria og Irak i forrige tiår.

– Det har vært en forferdelig uke etter disse motbydelige terrorhandlingene, sier den amerikanske forsvarsministeren.

Austin er i Israel for å vise militær og diplomatisk støtte til Israel midt i krigen mot Hamas. Den amerikanske forsvarsministeren har hatt møter med statsminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Yoav Gallant og de øverste lederne i det israelske forsvaret, skriver Times of Israel.

Det var tidlig lørdag morgen 7. oktober at over 1500 palestinske terrorister fra Gazastripen stormet Israel og angrep en musikkfestival, kibbutzer og andre lokalsamfunn nær Gaza-grensen. Brutaliteten i angrepet var enorm og babyer ble halshugd, mennesker ble brent levende, kvinner voldtatt og hele familier massakrert i sine hjem.

– Det vi har sett nå er verre enn noe av det jeg så med IS, sier han.

Austin var tidligere den militære lederen for CENTCOM, USAs væpnede styrker i Midtøsten, og hadde ansvaret med å organisere kampen mot IS for et tiår siden. Han kjenner derfor til IS bedre enn de fleste.

Forsvarsministeren sier ammunisjon, luftvern, militært utstyr og mer raketter til rakettforsvaret Iron Dome er på vei fra USA til Israel. Han understreker at Israel vil få det de trenger for å kunne forsvare seg selv.

– Dette er ikke tiden for å være nøytral, for falsk ekvivalens eller unnskyldninger for det utilgivelige. Terrorisme kan aldri rettferdiggjøres. Og det gjelder spesielt for den grusomheten vi nå har sett fra Hamas, sier Austin.

Over 1300 mennesker er bekreftet drept etter massakren til Hamas. I tillegg er 150 til 200 mennesker kidnappet, blant annet små barn.

Også USAs utenriksminister Anthony Blinken besøkte nylig Israel.

USAs forsvarsminister Lloyd Austin og Israels forsvarsminister Yoav Gallant 13. oktober. (Foto: Flash90)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart