Søk
Skjermdump fra vg.no 11. desember 2017. Uthevinger lagt inn av MIFF.
Skjermdump fra vg.no 11. desember 2017. Uthevinger lagt inn av MIFF.

Like foran øynene på de norske journalistene bryter palestinerne folkeretten

Hvorfor setter ikke VG rette ord på barna på bildet?

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

«Palestinske barn ned i tiårsalderen deltar i gatekamper mot israelske soldater,» melder VG fra Betlehem på Vestbredden 11. desember.

«En gruppe kamuflerte palestinske gutter og menn kaster steiner mot tårnet der de israelske sikkerhetsstyrkene IDF holder til. Noen av dem er helt ned i tiårsalderen,» fortsetter avisen. En bildetekst forteller at «VG ser titalls barn som deltar i steinkastingen».

Folkeretten forbyr ikke-statlige væpnede grupper å rekruttere eller bruke barn under 18 år. VG kommer ikke på å nevne det.

“Barn har rett til å bli beskyttet fra å bli skadet og mishandlet, fysisk og mentalt,” heter det i FN-konvensjonen for beskyttelse av barn. Da må det være en primæroppgave for foreldre og et samfunn å hindre at barn deltar i opptøyer og konfrontasjoner som man vet har potensial til å bli voldelige. VG nevner ikke FN-konvensjonen, men skal ha honnør for å påpeke at det er snakk om barn.

MIFF har tidligere påpekt:

Palestinske barnefanger kunne «vært unngått dersom det ble skapt en kultur i det palestinske samfunnet for å holde barn utenfor den væpnede kampen mot Israel. La oss se fakta i øynene. La oss ikke frita palestinske foreldre, organisasjoner, skolesystem, medier for det ansvar de har med å bruke barn i kampen mot Israel – enten det er som speidere og kurerer eller steinkastere, geværmenn eller selvmordsbombere. En stor del av oppvigleriet av palestinske mindreårige barn til vold blir finansiert av palestinske myndigheter eller andre offentlige institusjoner og medier. Norske myndigheter og norske organisasjoner er derfor direkte og indirekte delaktig i dette.»

Palestinske barnefanger kunne også vært unngått «dersom det palestinske lederskapet hadde akseptert å dele området mellom Middelhavet og Jordan-elven med en jødisk stat. Palestinerne kjemper for arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57, men de har avvist en jødisk stat på 1920-tallet, i 1937, i 1947, 2001, 2010, 2014 og avviser fremdeles en jødisk stat frem til i dag.»

De som ikke protesterer mot det barnemisbruket som pågår i Betlehem nå, har lite moralsk tyngde når de senere vil at Israel skal frigjøre barn som har deltatt i den væpnede kampen.

Også i den andre intifadaen var bruken av barnesoldater en sentral del i Yasser Arafats militære strategi.

Under gjengir vi noen flere redigerte avsnitt fra talen som MIFFs hovedstyremedlem Kristoffer Vikan (daværende vara) holdt på en konferanse om palestinske barn i israelske fengsler i Litteraturhuset i Oslo 2. april 2016.

Barnas kamp er ikke mindre dødelig enn det som eldre palestinere fører. Hakim Awad var 17 år, og mindreårig, da han sammen med sin ett år eldre fetter brutalt myrdet familien Fogel mens de sov i mars 2011. En tre måneder gammel babyjente fikk halsen skåret over. To gutter på fire og elleve år, og deres foreldre ble også drept med kniv. Angriperne har fortsatt ikke vist noe tegn på anger, snarere tvert imot, de er stolte av det de gjorde. Det er også deres familie.

Å kaste stein er heller ingen uskyldig fritidssyssel. Det kan ta liv og det har tatt liv, og det kan gi store skader på liv og eiendom. “Steinene var store nok til å drepe”, het det på forsiden av VG Nett da norske observatører i Hebron ble offer for palestinsk steinkasting i 2006. Judah Shoham ble aldri tenåring, han ble drept av palestinere som kastet stein, bare fem måneder gammel. For eksempel fikk Jonathan Palmer aldri feire sin toårsdag, han ble drept sammen med sin far da palestinere kastet stein mot deres bil i oktober 2010.

Israelske myndigheter ønsker å beskytte de juridiske rettighetene til de palestinske barna, også de som deltar i livstruende angrep. Loven sier klart at tortur eller ydmykelse ikke er lovlig. Det er heller ikke lov å sette mindreårige på enecelle for å tvinge fram en tilståelse.

At mindreårige blir dømt i militærdomstoler, kan høres skummelt ut, men det er artikkel 66 i Den fjerde Genéve-konvensjonen fra 1949 som regulerer dette. De aller fleste rettsregler som vi kjenner fra en rettsstat gjelder også ved disse militærdomstolene. Bevisreglementet er for eksempel det samme som brukes i israelske sivile domstoler.

At israelske styrker gjennomfører arrestasjoner på natten kan høres brutalt ut, men hovedhensikten med dette er å vise hensyn – å unngå mest mulig friksjon mellom israelske soldater og den palestinske sivilbefolkningen. På dagtid kunne slike arrestasjoner lettere utarte seg til store og voldelige konfrontasjoner med store konsekvenser for liv, helse og eiendom.

Antallet arrestasjoner av mindreårige palestinere må også sammenlignes med andre land. I 2015 ble 886 mindreårige palestinere arrestert, og det resulterer i en konferanse i Oslo. Hvert år blir flere titalls tusen amerikanske barn under 15 år arrestert. For barn under 18 år er tallet mye større. For ni år siden satt 2.270 amerikanere i fengsel på livstid for forbrytelser de hadde gjort som mindreårige. En rekke land i verden har kriminell lavalder betydelig lavere enn i Israel. I Norge er den 15, i Israel er den 12. I India og Pakistan 7, Australia, England og Sveits 10 år – bare for å nevne noen eksempler.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart