Søk
Faksimile av Aftenpostens forside 12. november 2019.

Aftenposten: Norge støtter skolepensum som fremmer jihad

En måned etter MIFF satte fokus på det redselsfulle innholdet i palestinske skolebøker, følger nå Aftenposten etter.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Nye palestinske skolebøker er mye mer ekstreme enn før. Vold, martyrdød og jihad er tema gjennom alle tolv år i palestinsk grunnskole, meldte MIFF 9. oktober. Vi oversatte også 44 eksempler til norsk som dokumenterer dette.

Bak rapporten om skolebøkene står IMPACT-se, et institutt som gransker ulike lands skolepensum opp mot UNESCOs standarder for fred og toleranse i opplæring. I forrige uke gjennomførte MIFF og IMPACT-se en serie møter på Stortinget og i Utenriksdepartementet for å gjøre norske ledere oppmerksom på hvordan norske bistandspenger blir misbrukt.

Tirsdag 12. november gjør Aftenposten dette til hovedsak på sin forside. «Norge støtter skolepensum som fremmer jihad,» skriver Aftenposten. «I palestinske skolebøker forherliges jihad, og staten Israel eksisterer ikke,» fortsetter avisen.

I møtene med stortingspolitikere påpekte MIFF at Norge gir en øremerket støtte på 55 millioner kroner årlig til palestinsk utdanning. Vi har foreslått at en mindre del av dette beløpet holdes tilbake inntil palestinerne endrer sine skolebøker og oppfyller UNESCO-standardene.

Skolebøkene til palestinske myndigheter er ikke innbundne bøker med stive permer som er dyre å trykke. Det er i praksis hefter som deles ut til elevene og som trykkes opp i nye opplag for hvert semester. Det er lett å fjerne den delen av pensum som fremmer jihad og hat. Det er lett å legge inn igjen eksempler på fredsarbeid og forhandlinger, for det har vært i skolebøkene tidligere.

Dersom norske politikere reagerer bestemt og raskt, kan det bli en positiv endring allerede til vårsemesteret. Hvis norske politikere velger å være likegyldige, vil nye årskull av palestinske barn få en opplæring som fremmer jihad – med dine og mine skattepenger.

Hva sier politikerne til Aftenposten?

Hans Fredrik Grøvan, parlamentarisk leder for KrF, mener Norge bør holde igjen bistand til «inntil man får rettet opp de påviste udemokratiske og hatske holdningene i lærestoffet.

Liv Signe Navarsete, Senterpartiets representant i utenrikskomiteen, er kritisk, men vil ikke gå så langt som til å si at midlene bør fryses. «Det er jo selvfølgelig ikke positivt at barna lærer om å krige heller enn å skape fred. Undervisningsmateriellet bør endres.»

Petter Eide, stortingsrepresentant for SV og leder av Palestinas venner på Stortinget, vil ikke stanse noe støtte. «I stedet for å kritisere dem bør vi stille krav om en dialog som kan bidra til at skolemateriellet kan bli bedre.» Han omtaler pensumet som «problematisk» og «sier at det vil gjøre det vanskeligere for palestinerne å sikre internasjonal støtte fremover.

Statssekretær Audun Halvorsen (H) er positiv til at EU har startet granskning av skolebøkene. Han skriver til Aftenposten at norske myndigheter over flere år har diskutert innholdet i skolebøkene med PA. Temaet ble også tatt opp da Mahmoud Abbas var i Norge i september. Halvorsen skriver at «norske myndigheter tar skarp avstand fra antisemittisme og hatefulle ytringer».

Andre reaksjoner

Stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) skriver på sin Facebook-side som en kommentar til Aftenpostens artikkel: «Norge skal overføre 220 millioner til de palestinske utdanningsmyndighetene de neste årene. Aftenposten avslører at i lærebøkene står det at hellig krig er det viktigste i livet, og det er ingenting som forbereder barna på å leve fredelig med Israel. Her er det bare en ting å gjøre, det er å holde igjen pengene!»


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart