New York Times har intervjuet et vitne til gårsdagens israelske luftangrep mot et hus, der syv angivelig ble drept. (Foto: Skjermdump fra Nytimes.com)
New York Times har intervjuet et vitne til gårsdagens israelske luftangrep mot et hus, der syv angivelig ble drept. (Foto: Skjermdump fra Nytimes.com)

Bombeofre ble advart

De syv personene som palestinske kilder i går sa var blitt drept i et israelsk luftangrep mot et bolighus, ble advart på forhånd av det israelske forsvaret. Men i stedet for å evakuere, samlet de flere i huset. Det dokumenterer New York Times.

New York Times har onsdag intervjuet en innbygger i byen Khan Younis, sørøst i Gaza, som forteller at hans brors kone i går besvarte en telefon fra det israelske forsvaret, der hun fikk beskjed om at alle måtte forlate huset innen fem minutter fordi det kom til å bli bombet. Like etter slapp en israelsk drone et varselsskudd over taket på huset. Men i stedet for at de som befant seg i huset tok imot muligheten til å evakuere, samlet enda flere mennesker seg der.

– Naboene våre kom inn for å danne et menneskelig skjold. Noen gikk opp på taket, og andre befant seg i trappen da huset ble bombet få minutter senere. Syv mennesker døde, sa Salah Kaware i intervjuet.

Det israelske forsvaret har opplyst at bolighusene som blir angrepet tilhører Hamas-terrorister som har vært aktive i rakettangrepene, og som har brukt husene sine som operasjonssentraler.

Palestinske medier i Gaza meldte tirsdag at syv ble drept i dette angrepet, inkludert to barn under fem år, refererer Ynetnews.com.

New York Times skriver at Israel i årevis har fulgt denne praksisen med å ringe eller sende flygeblader for å advare mot kommende bombeaksjoner, slik at sivile skal kunne ha tid til å unnslippe. Israel slipper også flygeblader over Gaza der de oppfordrer innbyggerne til ikke å samarbeide med terroristene, og til å holde seg unna grenseområdene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart