Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Zack Wilson som Josef i en oppsetning av musikalen i Hale Centre Theatre. (Illustrasjonsfoto: Hale Centre Theatre, flickr)
Zack Wilson som Josef i en oppsetning av musikalen i Hale Centre Theatre. (Illustrasjonsfoto: Hale Centre Theatre, flickr)

Fjernet «Israels barn» fra musikal

- Vi ville gjøre det lettere for barna, sa arrangør.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Josef og den fantastiske drømmekappen er en musikal med sanger av Tim Rice og musikk av Andrew Lloyd Webber. I en stor oppsetning for barn sponset av Wellington byråd i New Zealand, ble det planlagt å endre teksten i en av sangene Josef synger. «Israels barn er aldri alene […] for vi er blitt lovet et eget land,» synger Josef.

«Israels barn» ble endret til «godhetens barn» av arrangørene i New Zealand. Tillatelse ble ikke hentet inn av rettighetshaverne.

– Arrangørenes forklaring var «vi ønsket å gjøre det lettere for barna». Jeg trodde et poeng i undervisning var å lære barn å håndtere vanskelige ting i livet. Dette var veldig dumt, sier Rice, ifølge Daily Mail.

– Josef er en uskyldig historie rett fra Bibelen, og disse folkene i New Zealand trodde vi kom med uttalelser om Israel og Palestina – galskap, sier Rice.

Arrangøren forklarte ikke hvorfor det var ordet «Israel» som kunne gjøre livet vanskeligere for elevene, kommenterer Daily Mail tørt.

– En sosialarbeider gjorde en vurderingsfeil, sier en representant for kommunen i Wellington. Sangen vil nå bli sunget i sin originalversjon.

Twitter-brukeren Kate Dowling skal ha vært den første som satte fokus på saken. Hvorfor velge en sang med jødisk tema hvis man tar bort det jødiske temaet i sangen? spurte hun.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart