Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fjernet «Israels barn» fra musikal

Zack Wilson som Josef i en oppsetning av musikalen i Hale Centre Theatre. (Illustrasjonsfoto: Hale Centre Theatre, flickr)
Zack Wilson som Josef i en oppsetning av musikalen i Hale Centre Theatre. (Illustrasjonsfoto: Hale Centre Theatre, flickr)
- Vi ville gjøre det lettere for barna, sa arrangør.

Josef og den fantastiske drømmekappen er en musikal med sanger av Tim Rice og musikk av Andrew Lloyd Webber. I en stor oppsetning for barn sponset av Wellington byråd i New Zealand, ble det planlagt å endre teksten i en av sangene Josef synger. «Israels barn er aldri alene […] for vi er blitt lovet et eget land,» synger Josef.

«Israels barn» ble endret til «godhetens barn» av arrangørene i New Zealand. Tillatelse ble ikke hentet inn av rettighetshaverne.

– Arrangørenes forklaring var «vi ønsket å gjøre det lettere for barna». Jeg trodde et poeng i undervisning var å lære barn å håndtere vanskelige ting i livet. Dette var veldig dumt, sier Rice, ifølge Daily Mail.

– Josef er en uskyldig historie rett fra Bibelen, og disse folkene i New Zealand trodde vi kom med uttalelser om Israel og Palestina – galskap, sier Rice.

Arrangøren forklarte ikke hvorfor det var ordet «Israel» som kunne gjøre livet vanskeligere for elevene, kommenterer Daily Mail tørt.

– En sosialarbeider gjorde en vurderingsfeil, sier en representant for kommunen i Wellington. Sangen vil nå bli sunget i sin originalversjon.

Twitter-brukeren Kate Dowling skal ha vært den første som satte fokus på saken. Hvorfor velge en sang med jødisk tema hvis man tar bort det jødiske temaet i sangen? spurte hun.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart