Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

«Taba-illusjonen»

Kort tid før valget var det forhandlinger i Taba, like over grensen til Egypt. Fra Israels side deltok bl. a. Shimon Peres og Yossi Beilin. Forhandlingene førte ikke til noe resultat, men i en erklæring ved bruddet ble det presisert at "partene har aldri stått nærmere hverandre". I en lederartikkel 29.1 skriver Jerusalem Post om "Taba-illusjonen":

«Man dekker over realitetene for å lure velgerne. Men realiteten er den samme: Problemet er ikke at Israel er uvillig til å godta en sammenhengende, levedyktig palestinsk stat. Problemet er at palestinerne ikke er villige til å gi opp å ødelegge Israel.»

Den samme lederen siterer noe forfatteren Amos Oz, som 23.1 skrev i den israelske avisen Yediot Aharonot. Oz var blant de aller første israelerne som gikk inn for å anerkjenne PLO og gi palestinerne en stat, og har vært en av de fremste fredsaktivistene i mange år. Men nå er han skuffet. Han skriver: «Fred vil bare oppstå når de to folkene ser realiteten i øynene: Der er ditt hus og din hage og her er mitt hus og min hage. Men nå sier palestinerne: Du må reise deg og forlate mitt hus (evakuere bosetningene), og så vil jeg komme og bo i ditt hus (retten til å vende tilbake).»

Amos Oz er for øvrig også blitt med i en komite som har til hensikt å overvåke at palestinerne ikke ødelegger arkeologiske funn fra tempelet under Tempelplassen! De siste månedene har gjort mye med mange.
Lederskribenten trekker denne konklusjonen: «Med andre ord, palestinerne er ennå ikke kommet til det punktet som de skulle ha kommet til da Yasser Arafat tok avstand fra terror i 1988 og igjen da han undertegnet Oslo-avtalen i 1993 – hvor han skulle ha godtatt prinsippet om en ‘to-stats-løsning’. Det er ikke bare at vi ikke er «nær» en avtale. Vi er lenger fra den enn vi trodde at vi var for 12 år siden og absolutt for 7 år siden.»


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart