Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Farlig signal fra Arbeiderpartiet

Stortingsrepresentant Truls Wickholm. (Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet)
Stortingsrepresentant Truls Wickholm. (Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet)
I dag står en stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet utenfor Utenriksdepartementet og demonstrerer imot en politikk som den rødgrønne regjeringen førte.

I den rødgrønne regjeringen, under Arbeiderpartiets ledelse, gjorde Ola Borten Moe (Sp) en prisverdig innsats for å bane vei for norsk-israelsk offshoresamarbeid. Som olje- og energiminister var Borte Moe flere ganger i Israel, og han tok til orde for å øke samarbeidet mellom Israel og Norge «på nesten alle felt av samfunnet«.

I dag har Palestinakomiteen og «Samordningskomiteen for akademisk og kulturell boikott av staten Israel» invitert til en punktmarkering foran Utenriksdepartementet. De sier «nei til forsknings- og industrisamarbeid» med Israel. Stein Gulbrandsen, leder for Samferdsel/ Teknisk i Fagforbundet, er en av appellantene. De protesterer spesielt mot delegasjonsreisen som olje- og energiminister Tord Lien innleder i Israel 11. september.

Så langt er alt som man kunne vente. Det er ingen nyhet at organisasjoner som ønsker full boikott av Israel, og som støtter politikk som vil få verdens eneste jødiske stat til å forsvinne, setter seg imot en regjeringsdelegasjon som søker samarbeid.

Men det er også en annen appellant på punktmarkeringen, stortingsrepresentant Truls Wickholm fra Arbeiderpartiet.

Har Ap snudd i synet når det gjelder norsk-israelsk energisamarbeid? Er det som var ok i regjering blitt problematisk i opposisjon? Senest i fjor ble forslag om boikott av Israel avvist på Aps landsmøte.

Det er tydeligvis behov for at partileder Jonas Gahr Støre staker ut en klar kurs. Da taler moral, fornuft, marked og økonomi for å intensivere samarbeidet, slik regjeringen nå gjør.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart