Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Underskuddet lavere enn sperregrensen

Underskuddet i statsbudsjettet for 2004 endte på 20,4 milliarder shekel, noe som tilsvarer 3,88 prosent av BNP. Dermed havnet den israelske økonomien rett over sperregrensen på fire prosent, eller 20,6 milliarder shekel (rundt 30,9 milliarder kroner), som den israelske regjeringen fastsatte for fjoråret, med flertall i Knesset. Forrige års budsjettunderskudd var vesentlig lavere enn underskuddet for 2003 da man havnet på 28 milliarder shekel, 5,6 prosent av BNP det året, melder finansdepartementet onsdag. Forrige års budsjett ble i følge Jerusalem Post, styrket av en økonomisk gjenvekst som forårsaket en økning i BNP på 4,2 prosent, i følge tall fra Statistisk sentralbyrå i Israel som ble sluppet forrige uke. Det optimistiske økonomiske miljøet førte til en åtte prosent økning i skatteinntekter i løpet av fjoråret, tross finansminister Benjamin Netanyahus kutt i både skatter og merverdiavgift (moms). Totalt var skatteinntektene i fjor på 146,2 milliarder shekel, sammenliknet med 139,8 milliarder i 2003. I løpet av 2004 forsvant likevel 4,5 milliarder shekel som man skulle fått inn via skatter og moms, som følge av kuttene i disse, legger finansdepartementet til.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart