Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Underskuddet lavere enn sperregrensen

LO har nettopp bekreftet at de vil utslette Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Underskuddet i statsbudsjettet for 2004 endte på 20,4 milliarder shekel, noe som tilsvarer 3,88 prosent av BNP. Dermed havnet den israelske økonomien rett over sperregrensen på fire prosent, eller 20,6 milliarder shekel (rundt 30,9 milliarder kroner), som den israelske regjeringen fastsatte for fjoråret, med flertall i Knesset. Forrige års budsjettunderskudd var vesentlig lavere enn underskuddet for 2003 da man havnet på 28 milliarder shekel, 5,6 prosent av BNP det året, melder finansdepartementet onsdag. Forrige års budsjett ble i følge Jerusalem Post, styrket av en økonomisk gjenvekst som forårsaket en økning i BNP på 4,2 prosent, i følge tall fra Statistisk sentralbyrå i Israel som ble sluppet forrige uke. Det optimistiske økonomiske miljøet førte til en åtte prosent økning i skatteinntekter i løpet av fjoråret, tross finansminister Benjamin Netanyahus kutt i både skatter og merverdiavgift (moms). Totalt var skatteinntektene i fjor på 146,2 milliarder shekel, sammenliknet med 139,8 milliarder i 2003. I løpet av 2004 forsvant likevel 4,5 milliarder shekel som man skulle fått inn via skatter og moms, som følge av kuttene i disse, legger finansdepartementet til.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart