Kun to kvinner blir ministere

Den nye Kadima-regjeringen vil bli den største i Israels historie med sine 27 ministere. Muligheten er tilstede for at tallet blir enda høyere. Men bare to av disse 27 ministerne vil være kvinner, Tzipi Livni (Kadima) som utenriksminister og Yuli Tamir (Ap) som utdanningsminister. Til sammenlikning hadde Ariel Sharon-regjeringen, da den var på sitt største, fire kvinnelige ministere: Livni, Limor Livnat, Dalia Itzik og Yehudit Naot. I tillegg hadde hver av disse kvinnene en kvinnelig viseminister ved sin side. Men siden statsminister Ehud Olmert og Ap-leder Amir Peretz har signert en avtale om å klare seg uten viseministere i denne regjeringen, får man heller ikke kvinnelige representanter inn i slike poster. Peretz har imidlertid ikke enda fått godkjent avtalen i partiets Knesset-fraksjon. Adi Bershadsky er medlem av en organisasjon ved navn Kvinnemakt og hevder dette er et "sertifikat for fattigdom i det israelske samfunnet". – Det israelske samfunnet består av 52 prosent kvinner og dermed burde representasjonen i parlament og regjering også være likedan. Om det fantes en lov som bestemte at partiene måtte bestå av minst 50 prosent kvinner [i Knesset], ville kvinnenes potensiale til å delta i regjeringen vært stort. Det trengs en revolusjon, hevder Bershadsky overfor Yedioth Aharonoth.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart