Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Journalistenes bedrag

Det følgende er basert på en kommentarartikkel av Amnon Levi i Yedioth Aharonoth fra 2. mai 2007. – De samme journalistene som støttet Israels krig mot Libanon i fjor sommer, gleder seg nå over turbulensen rundt statsminister Ehud Olmert, i følge Levi. De fleste israelske mediefolk var overbeviste tilhengere av Libanon-krigen. På entusiastisk vis dekket de krigens fremgang og unngikk å ta med de håpløse og idiotiske valgene som ble tatt fra øverste hold underveis. Da Winograd-rapporten ble sluppet gledet akkurat de samme personene seg over kommisjonens avsløringer. Nå skal regjeringen kritiseres for de valgene den tok. Nå skal feilene som ble gjort frem i lyset. – Å, hvor fryktelig! Statsministeren mislyktes, forsvarsministeren mislyktes og forsvarssjefen kollapset. Men hva så med dere journalister? Tok ikke dere også feil? Kjøpte ikke dere også bløffen om Den andre Libanon-krigen?, spør Levi undrende. Han er opprørt over at mediene ikke kan innrømme det åpenbare, nemlig at også de mislyktes. Den israelske befolkningen ønsket krig. Den ønsket at Hizbollah skulle rammes og bli vist "hvem som er sjef". Regjeringen lyttet til mannen i gaten, gav etter for hans press og bestemte seg på hodeløst vis for å gå til krig, skriver Levi. Men hva med mediene? Ingen av dem turde heller å si "nei". Ingen hadde mot til å gå i mot strømmen. – Akkurat som en saueflokk som løper etter gjeteren, løp pressen etter et blindt lederskap, hevder han videre. Det menneskelige ønsket om å fyre opp under flertallsholdningen overvant alle andre holdninger. – Når krigens trommer trommet, var det alt for få som nektet å danse etter dens lyd, registerer Levi.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart