Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Sønn til NYT-korrespondent i IDF

Sønnen til Jerusalem-korrespondent Ethan Bronner i New York Times har valgt å gjøre førstegangstjeneste i IDF. Dette har vakt reaksjoner, også i redaktørkollegiet. Noen mener Bronner burde bli oppsagt så lenge sønnens tjeneste varer, og tar det for gitt at sønnens vernepliktstjeneste vil reise spørsmål til farens rapportering. Bronner er en svært anerkjent journalist og har vært i Jerusalem for avisen i snart to år. Det var ham selv som varslet avisens redaktører om sønnens førstegangstjeneste. Bronner junior skal tjenestegjøre i de israelske forsvarsstyrkene halvannet år før han reiser tilbake til USA for å studere. Ansvarlig redaktør Bill Keller har full tillit til Bronner og sier at "vi har full tiltro til at hans arbeid vil fortsette å ligge på et høyt nivå". Shmuel Rosner i Jerusalem Post påpeker at journalister er mennesker. Hva om en NYT-redaktør gifter seg med en amerikaner av libanesisk avstamning. Kan han da ikke skrive noe om Midtøsten? Hva om datteren til en NYT-journalist er sammen med sønnen til en tjenestemann i Det hvite hus. Skal journalisten slutte å dekke stoff fra administrasjonen? Kan en jøde eller muslim være korrespondent for NYT i Jerusalem? Hvorfor ikke, når amerikanske journalister med kinesisk bakgrunn er stasjonert i Beijing, med indisk bakgrunn i New Delhi? Vil Bronner være for sympatisk overfor Israel på grunn av sønnen sin, eller vil han bevise overfor sine redaktører at han fortsatt er balansert, og dermed bli mer kritisk overfor Israel?

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart