Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Helsedepartementet vil liberalisere foreldreloven

Homofile og lesbiske foreldre og deres barn, under en homseparade i San Francisco i 2008. (Illustrasjon: Caitlin Childs, flickr.com)
Homofile og lesbiske foreldre og deres barn, under en homseparade i San Francisco i 2008. (Illustrasjon: Caitlin Childs, flickr.com)
Begge foreldrene i et homofilt forhold må bli anerkjent av lovverket som barnets legitime foreldre, mener det israelske helsedepartementet.

Mange israelske par, både heterofile som ikke kan få barn naturlig og homofile, reiser til utlandet for å benytte seg av surrogatmødre. Det homofile miljøet i Israel klager over et lovverk, der kun den partneren som er barnets biologiske forelder kan bli registrert som far. Siden surrogati ikke er lov, må også homofile par ordne alt utenfor landegrensene.

Men heller ikke surrogatifødsel i utlandet er legitime i Israel og opplever dermed et stort juridisk hodebry, når de tar med seg barnet hjem.

Det israelske helsedepartementet oppfatter også dette som et problem, melder Yedioth Aharonoth. Lovgivningskomiteen i departementet vedtok tirsdag en anbefaling om at begge foreldre som har benyttet seg av surrogati i utlandet, bør godkjennes som barnets legitime fedre.

Israelsk høyesterett har fra før bedt om å få gjennomgå lovforslaget når det ble ferdig, etter at en rekke homofile foreldre har begjært domstolen om å vurdere sakene deres juridisk. Høyesterett i Israel har større makt enn i Norge til å kreve endringer i lovverket, dersom de bryter med menneskerettighetene eller Uavhengighetserklæringen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart