Bli aktiv for Israel nå!

Homofile og lesbiske foreldre og deres barn, under en homseparade i San Francisco i 2008. (Illustrasjon: Caitlin Childs, flickr.com)
Homofile og lesbiske foreldre og deres barn, under en homseparade i San Francisco i 2008. (Illustrasjon: Caitlin Childs, flickr.com)

Helsedepartementet vil liberalisere foreldreloven

Begge foreldrene i et homofilt forhold må bli anerkjent av lovverket som barnets legitime foreldre, mener det israelske helsedepartementet.

Mange israelske par, både heterofile som ikke kan få barn naturlig og homofile, reiser til utlandet for å benytte seg av surrogatmødre. Det homofile miljøet i Israel klager over et lovverk, der kun den partneren som er barnets biologiske forelder kan bli registrert som far. Siden surrogati ikke er lov, må også homofile par ordne alt utenfor landegrensene.

Men heller ikke surrogatifødsel i utlandet er legitime i Israel og opplever dermed et stort juridisk hodebry, når de tar med seg barnet hjem.

Det israelske helsedepartementet oppfatter også dette som et problem, melder Yedioth Aharonoth. Lovgivningskomiteen i departementet vedtok tirsdag en anbefaling om at begge foreldre som har benyttet seg av surrogati i utlandet, bør godkjennes som barnets legitime fedre.

Israelsk høyesterett har fra før bedt om å få gjennomgå lovforslaget når det ble ferdig, etter at en rekke homofile foreldre har begjært domstolen om å vurdere sakene deres juridisk. Høyesterett i Israel har større makt enn i Norge til å kreve endringer i lovverket, dersom de bryter med menneskerettighetene eller Uavhengighetserklæringen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0

Your Cart