Søk

Jødene må stå sammen

Da jeg var ei lita jente i New York, sendte min mor meg i seng en kveld det gikk et program på TV om Holocaust. Men det mor ikke visste, var at jeg kunne høre lyden på soverommet mitt. Derfor hørte jeg hvordan båten St. Lois seilte fra land til land, fra havn til havn, med jøder som hadde unnsloppet Hitler. Ingen hadde plass til dem. Dermed lærte Hitler at han kunne gjøre hva som helst med jødene. Jeg hørte om dødsleirene, om gasskamre osv.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Dagen etter spurte jeg mor hva hun og de andre jødene i USA hadde gjort for jødene i Europa. Hun svarte at det hadde vært en demonstrasjon i Madison Square Garden. De hadde altså egentlig ikke gjort noe. Jeg skammet meg på deres vegne. Jeg bestemte meg for å gjøre det jeg kunne for at noe slikt aldri skulle ramme mitt folk en gang til.

Tidlig i tyveårene flyttet jeg derfor til Israel. Jeg har alltid vært litt overrasket at så få andre fra USA har gjort det, for det er i Israel det jødiske folkets framtid skapes. Men de kom i hvert fall på besøk.

Men nå, når sannhetens øyeblikk er kommet og hele verden igjen lukter jødeblod, og seks millioner jøder igjen blir stadig mer isolert og angrepet og urettferdig baktalt, nå er flyene og hotellene tomme.
Jeg ser de samme bildene som dere på BBC og CNN, av død og skader. Men bildene lyver. Sannheten er at vi riktignok er blitt noe mer forsiktige. Men livet går videre som vanlig: Jeg spaserer i de rolige, skjønne gatene i Jerusalem. Jeg sender mine barn på skolen i busser. Jeg reiser til Tel Aviv og Haifa og Netanya. Dersom jeg hadde reist med undergrunnsbanen i New York, eller gått i deler av Baltimore, Los Angeles, Miami eller andre byer, ville det vært langt farligere enn det er i Israel.

Derfor sier jeg til mine jødiske brødre og søstre i utlandet: Kom og se for et vidunderlig land vi jøder har skapt. Israel er det jødiske folkets livsforsikring. De tapene og ofrene vi har hatt, er for å sikre alle jøder. Nå er det på tide å stille opp, å la araberne og verden få se at vi ikke søker dekning når vi blir angrepet.

Om du ikke gjør det for Israels økonomi, eller for å styrke israelernes moral, så gjør det for din egen del. En gang vil ditt barn, barnebarn eller oldebarn spørre: ”Hva gjorde du da jødene ble angrepet?” Da må du kunne gi dem svar som gjør at du, og de, kan føle seg stolte.

Forkortet utgave av en artikkel av Naomi Ragen (Jerusalem Post28.06.01).


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart